در جشنواره قصه گویی عنوان شد
قصه گویی ابزاری موثر در عصر دیجیتال
كاركادو: معاون فرهنگی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان با اشاره به اینكه قصه گویی در فرهنگ ایرانی ریشه دارد اظهار داشت: قصه گویی بعنوان یك ابزار موثر در عصر دیجیتال در ترویج فرهنگ ایرانی ها نقش بسزایی دارد.
به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، رضا قمرزاده در آیین اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه پنج كشور كه با حضور رضا محمدرضا خباز استاندار سمنان، مدیران كل و رابطان استان های حوزه پنج كشور، در تالار همایش مجتمع فرهنگی هنری كانون پرورش فكری سمنان برگزار گردید ضمن ابراز رضایت از برگزاری جشنواره قصه گویی در سمنان، از قصه، قصه گو و قصه شنو، بعنوان سه محور مهم در موفقیت قصه گویی نام برد و اظهار نمود: قصه هایی كه از ضمیر نویسنده سرچشمه می گیرند، قصه های خوب و تأثیرگذای هستند.
دبیر بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی، قصه خوب را تراوش فطرت نویسنده دانست و افزود: فطرتی كه خداوند به انسان ها داده، در جست وجوی زیبایی و خوبی است و بنابراین هنگامی كه این فطرت در قالب یك قصه از انسان تراوش می كند، بر انسان تاثیر عمیق می گذارد.
قمرزاده اظهار داشت: هر چقدر قصه گو زیبایی قصه را بفهمد و هر قدر فهم و معرفت قصه گو نسبت به محتوایش عمیق تر باشد تأثیرش بر قصه شنو بیشتر می گردد.
او با اشاره به اینكه قصه گو باید خودش را در متن قصه بپروراند، اظهار نمود: هر چقدر قصه از دل نویسنده بیرون آمده باشد تأثیرش در شنونده بیشتر است.
معاون فرهنگی كانون پرورش فكری كشور بیان كرد: بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی به علت استقبال از جشنواره قصه گویی و تعداد بالای شركت كنندگان و همینطور داوری زنده، نسبت به دوره های قبل بسیار متفاوت در حال برگزاری است.
قمرزاده ترویج فرهنگ قصه گویی را از مهم ترین اهداف بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی برشمرد و تصریح كرد: هدف از قصه گویی باید بیدارسازی كودكان باشد.
معاون فرهنگی كانون پرورش فكری كشور با اشاره به اینكه قصه گویی در جامعه ما ریشه داشته و بر رفتار كودكان و نوجوانان تأثیر بسزایی دارد اظهار داشت: قصه گویی یك ابزار تربیتی است كه به شنونده منتقل می گردد و ۹۰ درصد شركت كنندگان تلگرام از همین افراد هستند.
مهدی جمال مدیركل كانون پرورش فكری استان سمنان هم در این آیین با اشاره به اینكه قالب قصه گویی امروز مثل دو دهه قبل نیست، اظهار نمود: كانون پرورش فكری با قدمت ۵۰ ساله افتخار می كند كه توانسته مخاطبان بسیاری را جذب نماید و روش قصه گویی هم اكنون بسیار متفاوت و با متدهای جدید به كودكان و نوجوانان عرضه می گردد.
او با اشاره به اینكه محور كار كانون كتاب است، اظهار داشت: كانون پرورش فكری توانسته با یك روش غیرمستقیم كودكان را با فرهنگ غنی كتاب و كتاب خوانی آشنا كند و با نگاه تربیتی در كنار آموزش و پرورش در ترویج فرهنگ قصه گویی تلاش می كند.
جمال ترویج فرهنگ كتاب و كتاب خوانی را به وسیله قصه گویی، مهم و تأثیرگذار دانست و اظهار داشت: قصه های كانون پرورش فكری در جهت كلام وحی است.
مدیركل كانون پرورش فكری استان سمنان با اشاره به اینكه اگر در كار قصه گویی ابزار تربیتی نباشد، اثرگذار نیست، اضافه كرد: ۴۱ قصه گو از استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، گلستان، تهران، البرز و سمنان در بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه پنج كشور در سمنان شركت كردند.
او در انتها بیان كرد: استان سمنان توانست در برگزاری بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه پنج كشور خوب و شایسته بدرخشد و فرصت مناسبی بود تا پتانسیل و ظرفیت های فرهنگی به سطح جامعه قصه گویی بین المللی معرفی شود.
حسن دولت آبادی، محمد سیمزاری، مجید قناد و مژگان خلیل پور، هیئت داوران بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی حوزه پنج كشور بعد از بررسی اجرای ۴۰ قصه در سه بخش كانونی، رضوی و آزاد توسط قصه گویان استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، گلستان، تهران، البرز و سمنان، برگزیدگان نهایی و شایسته تقدیر را به شرح زیر معرفی كردند:
در بخش رضوی: طاهره سادات سجادی قصه گوی استان البرز با قصه «بی بی جان»
در بخش آزاد: زینب قمری قصه گوی استان البرز با قصه «معدن زغال سنگ كجاست؟»
در بخش كانونی: پاییزه طاهری قصه گوی استان تهران با قصه «آرش كمانگیر و مرد عنكبوتی»، محسن ساجدی فر قصه گوی استان خراسان رضوی با قصه «دختر چهل گز قد و چهل گز مو»، افسانه رحمانی فضلی قصه گوی استان خراسان شمالی با قصه «سلطان گرد و قلمبه و جواب رك و راست»، مریم صرفی قصه گوی استان سمنان با قصه «خیجه چاهی» و ربابه هاشمی قصه گوی استان مازندران با قصه «فانوس های روشن».
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب