برگزاری نشست هم اندیشی شهرهای دوستدار كتاب

برگزاری نشست هم اندیشی شهرهای دوستدار كتاب كاركادو: در نشست هم اندیشی شهرهای دوستدار كتاب، درباره برنامه های توسعه كتاب خوانی، استفاده از ظرفیت های شهرهای كوچك و رستاها برای توسعه شبكه كتاب خوانی، ضرورت دیپلماسی فرهنگی در بین شهرهای كشور و واگذاری جشنواره ها به نهادهای مردمی سخن گفته شد.


به گزارش كاركادو به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست هم اندیشی شبكه شهرهای دوستدار كتاب با حضور محسن جوادی - معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -، مهدی جمالی نژاد - رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور -، علی اصغر سیدآبادی - مشاور وزیر و مدیر كل دفتر طرح و برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی -، ابراهیم حیدری - مدیركل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - و نمایندگان شهرهای پایتخت كتاب ایران در دوره های گذشته عصر روز سه شنبه (۳ دی ماه) در سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور انجام شد.
محسن جوادی در این جلسه با تاكید بر لطمه شناسی و نقد برنامه های اجرا شده در حوزه كتاب و كتاب خوانی در شهرها و روستاهای كشور، اظهار داشت: این اقدام سبب پویایی و به روزرسانی این شبكه خواهد شد. این شبكه نیازمند برنامه ریزی برای آینده است و باید برای الكترونیكی شدن كتاب‎ ها و فضای مجازی ایده های جدیدی را برای كتاب خوانان ایجاد كرد.
او اضافه كرد: حضور دكتر جمالی نژاد با شناختی كه از توسعه كتاب خوانی در شهرها و روستاها دارند فرصت بسیار مغتنمی برای پیشبرد برنامه هایی چون پایتخت كتاب ایران، روستاها و عشایر دوستدار كتاب و دیگر برنامه های ترویج كتابخوانی در كشور است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس بیان كرد: سرمایه گذاری در حوزه كتاب از آن سرمایه گذاری هایی است كه در بلندمدت پاسخگوست و مانند كارهای زودگذر و تبلیغاتی نیست. امیدوارم ایجاد این شبكه بتواند به ایجاد لذت های بیشتر در حوزه كتاب خوانی كمك نماید.
او اشاره كرد: در ترویج كارهای كتاب خوانی نباید صرفا به چند برنامه محدود شویم. امیدوارم همان گونه كه نام ایران در قرن پنجم هجری با كتاب سربلند شد، بار دیگر شاهد تكرار آن باشیم.
در برنامه ریزی ها شهرهای كوچك را دست كم می گیریم
مهدی جمالی نژاد نیز در این نشست با اشاره به این كه این شبكه با بضاعت اندكی شكل گرفت، اظهار داشت: خوشبختانه با وجود مشكلات در كشور سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور ظرفیت بسیار خوبی برای پرداختن به سوژه كتاب خوانی در كشور دارد.
او با پیشنهاد برگزاری جلسات به شكل منسجم تر اظهار داشت: به نظرم باید این جلسه هم اندیشی از یك دفعه در سال به جلسه ای در هر فصل یا هر شش ماه یك دفعه تبدیل گردد. همین طور اعضا با ارائه برنامه های منسجم مشخص كنند كه چگونه می توانند از ظرفیت های این سازمان استفاده كنند.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور افزود: خیلی از مشكلات ما مانند آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، ترافیك و... به سبب برنامه ریزی های اشتباه در شهرهای كوچك و روستاها بوده كه منجر به تراكم جمعیت در شهرهای بزرگ شده است. این شبكه كتاب خوانی می تواند به شهرهای كوچك و روستاها درباره این مساله آگاهی رسانی داشته باشد.
وی همینطور بیان كرد: برای ایجاد یك شبكه پویای كتاب خوانی در كشور نیازمند آن هستیم كه تمامی ذی نفعان در این امر مشاركت داشته باشند. این امر سبب می شود تا ایده‎ های نوآورانه به رگ‎های این شبكه تزریق و پویایی آن حفظ شود. متاسفانه در برنامه ریزی ها شهرهای كوچك و روستاها را دست كم می گیریم. باید توجه داشته باشیم كه شهرهای ما كمتر از شهرهای دیگر جهان نیستند و آنها نیز با مشكلاتی مواجهند كه در رسانه ها منعكس نمی گردد.
ایجاد دیپلماسی فرهنگی میان شهرهای كشور
علی اصغر سیدآبادی - مشاور وزیر و مدیركل دفتر طرح و برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - نیز در این جلسه بر شكل گیری دیپلماسی فرهنگی میان شهرهای كشور اصرار كرد و اظهار داشت: شهرهای مختلف كشور باید از ظرفیت های هم استفاده كنند و با ایجاد این شبكه در داخل، به سمت گسترش ارتباطات فرهنگی با دیگر شهرهای جهان حركت نماییم.
وی در ادامه اظهار نمود: ما كارهای خیلی خوبی در ایران انجام می دهیم اما نمی توانیم گزارش های خوبی از آنها تولید و ارائه نماییم. هر یك از شهرهای ایران خاصیت منحصر به فرد خودرا دارند كه می توانیم از آن برای معرفی آن شهر استفاده نمائیم.
واگذاری برگزاری جشنواره ها به نهادهای مردمی
ابراهیم حیدری - مدیركل دفتر مطالعات و برنامه ریزی های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری برنامه های ترویج كتاب خوانی در كشور، اظهار نمود: جشنواره روستاهای دوستدار كتاب پنج دوره در كشور برگزار شده است و در آن بیشتر از پنج هزار روستا مشاركت داشته اند. همین طور در جشنواره تقدیر از مروجان كتاب و كتاب خوانی كه با هدف مقابله با لطمه های اجتماعی در شهرهای كوچك و روستاها برگزار شده، بیشتر از سه هزار عضو فعالیت دارند.
او اضافه كرد: جام باشگاه های كتاب خوانی دیگر برنامه ترویجی در این حوزه می باشد كه الان بیشتر از ۲۰ هزار باشگاه در آن ثبت نام كرده اند و بعنوان یك پویش اجتماعی تا سقف ۶۰ درصد تسهیلات خرید كتاب به اعضا ارائه می دهد. پایتخت كتاب ایران نیز دیگر برنامه ترویجی است كه ششمین دوره آن در حال برگزاری است و تابحال ۵۰۰ شهر برای دریافت این عنوان با یكدیگر رقابت كرده اند.
حیدری با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره ها در كشور اظهار داشت: یكی از اهداف ما ایجاد نهادسازی در كشور است تا از این طریق به صورت مستقل با حمایت های مردمی كتاب خوانی در كشور ترویج شود. همین طور در آینده می خواهیم قسمتی از این جشنواره ها را واگذار نماییم و خود نهادها و گروه های مردمی این كار را انجام دهند.
وی همینطور بیان كرد: نیازمند آن هستیم تا از آرا و پیشنهادهای مروجان كتاب خوانی استفاده نمائیم تا این ظرفیت تقویت شود و از دولتی كردن آن جلوگیری نماییم.
در ادامه این جلسه اعضا به ارائه پیشنهادهای خود جهت استفاده بهتر از ظرفیت های شهرها در استانها برای ایجاد تعامل بهتر با نهادها برای ترویج كتاب و كتاب خوانی پرداختند.




منبع:

1398/10/04
14:18:49
5.0 / 5
4202
تگهای خبر: اهدا , تبلیغات , ثبت نام , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی