مورددار های تهران ثبت شدند

مورددار های تهران ثبت شدند كاركادو: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لوح ثبتی پنج اثر تاریخی تهران را كه در طول سال های گذشته عرصه و حریم آنها مخدوش شده یا حتی احتمال تخریب شان وجود داشت، امضا كرد؛ تا برای حفاظت از آنها پیگیری های جدی تری صورت گیرد.


به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، "ساختمان موسوم به جیپ بلیز" در خیابان اكباتان تهران، تیر ماه امسال در لیست مزایده های انتشار یافته ی شركتی دولتی در روزنامه های كثیرالانتشار دیده شد. بنایی تاریخی كه متعلق به شركت ماشین سازی جیپ كه توسط وارطان در دوره پهلوی دوم ساخته شد، اما از حدود ۳۰ سال قبل متروكه مانده بود، پس از كاربری اش بعنوان دفتر شركت جیپ، مدتی نیز دفتر فروش داروهای كارخانه «لدرولی» خاندان خسروشاهی بود و بعد از آن هرچند در مالكیت شركت پارسا درآمد، اما فقط مدت كوتاهی دفتر این شركت بود و سپس متروكه شد.
ساختمانی كه از نظر پلان معماری، بویژه معماری مدرن در میان معماری های همدوره خود مطرح بود، قیمت پایه ی آن در زمان مزایده، دو هزار و ۶۶۳ میلیارد ریال اعلام شده بود. هر چند مزایده ی یك بنای تاریخی به منزله ی تخریب آن نخواهد بود اما در این میان یك نكته این احتمال را قوی تر می كند كه مالك بعدی بتواند راحت تر برای تخریب آن قدم بردارد. هر چند بهمن ۱۳۹۱ محسن علمدار – معاون وقت میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران – در گفت و گو با ایسنا اعلام نموده بود: ساختمان «جیپ» در خیابان اكباتان در هشتمین همایش شورای سیاست گذاری ثبت گردید، اما هیچ شماره و تاریخِ ثبتِ رسمی از این بنای تاریخی در میراث فرهنگی استان تهران وجود نداشت.
حالا علی اصغر مونسان -وزیر میراث فرهنگی - لوح ثبتی این بنای تاریخی را قرار گرفته در میدان امام خمینی، خیابان اكباتان، بین خیابان سعدی و ملت (ضلع شمالی خیابان اكباتان) را به شماره ۳۲۵۵۳ در تاریخ پنجم مرداد ۱۳۹۸ امضا نموده است.


"دژ تاریخی رشكان"، یادگار اشكانی ها در طول سال های گذشته، یكی از بی پناه ترین آثار تاریخی است كه به جز ماشین آلات روغنی، كثیف و سنگین كارخانه های اطرافش، هیچ چیز دیگری را به چشم نمی بیند، به جز حضور گاه و بیگاه توریستهایی كه از سال های دور از وجود چنین اثر تاریخی در این محوطه آگاه اند.
شاید ثبت ملی این محوطه ی تاریخی و باارزش كه با عنایت به حضور باستان شناسان در دهه های گذشته، گمان می رفت تاریخ ثبت ملی آن به نیم قرن قبل برگردد، بتواند زنگِ هشدارها را برای جلوگیری از هر نوع تخریب در این محوطه آرام تر كند و حتی امكانِ فروش بلیت ورودی برای این تپه ی ۲۳۰۰ ساله را از گردشگران فراهم آورد، البته پس از برداشتن اولین قدم ها برای حفاظت از این دژ باستانی چند هزار ساله.
مونسان سرانجام لوح ثبتی، دژ تاریخی رشكان در شهرستان ری، بخش مركزی، شهر ری، صفائیه، خیابان رشكان، را كه ۲۶ تیر امسال به شماره ۳۲۵۴۶ ثبت شده بود، را امضا كرد.
حمید فرخ نژاد – بازیگر سینما – یكی از اولین كسانی بود كه نسبت به وضعیت "پادگان ۰۶ " در منطقه ۳ خیابان پاسداران بین گلستان دهم و خیابان شهید حسین بطاحی بعنوان یك اثر تاریخی در دل تهران، آگهی داد.
او مهر دو سال قبل در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «سه سال است هر روز می بینم چه بلایی سر «پادگان ۰۶» می آید، درختانی كه آب به خود نمی بینند و بناهای قدیمی كه از بی توجهی فرتوت شده اند و هیچ كس به فكرشان نیست.» محوطه ای نظامی در چهارراه پاسداران تهران كه سربازانِ آموزشی اش آن جا را «جهنم سبز» می نامیدند و او سرانجام طاقت اش تاق شد و نسبت به این محوطه ی نظامی و تاریخی اظهار نگرانی كرد و نسبت به آن چه در طول سه سال قبل از وضعیت این پادگان دیده بود، آگهی داد.
هشداری كه هر چند پس از ثبت ملی این اثر تاریخی یعنی ۱۰ اردیبهشت امسال به شماره ۳۲۵۱۵ بود اما سرانجام لوحِ این اثر تاریخی هم با امضای وزیر وزارتخانه میراث فرهنگی به دستگاه های ذیربط ابلاغ گردید تا شاید حفاظت از آن محوطه ی تاریخی هم بهتر صورت گیرد.


"بانك ملی شعبه دانشگاه تهران" نیز از دخل و تصرف های گاه و بیگاه هر چند كمتر از دیگر بناهای تاریخی تهران، مستثنی نبوده است. آبان سال ۱۳۹۴ مسئولان بانك تصمیم گرفتند فقط یك عمل به ظاهر زیبایی روی بنای «بانك ملی» انجام دهند، اقدامی كه نمی دانستند با انجامش نه تنها زیرابرویش را برنمی دارند بلكه چشمش را كور می كنند، به اندازه ای كه معماران نگران را مجبور به تحصن كردند.
هر چند در آن زمان «بانك ملی» شعبه دانشگاه تهران، ثبت ملی نشده بود، اما به واسطه ی قرارگرفتن اش در حریم درجه دو «دانشگاه تهران»، انجام هر اقدامی برای این بنا نیازمند رعایت مقررات و ضوابط خاص خود بود و هشدارها موجب شدند تا همتی مدیرعامل بانك ملی ایران دستور توقف فوری این اقدام و برگرداندن نمای شعبه مذكور به همان حالت قبلی را بدهد.
هم اكنون نیز با ثبت بانك ملی خیابان انقلاب، روبه روی دانشگاه تهران، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه در لیست آثار ملی در هشتم مرداد امسال به شماره ۳۲۵۹۵ وزیر میراث فرهنگی لوح ثبتی ان را امضا كرد.
كاخ سلطنت آباد تهران


منبع:

1398/09/17
13:52:16
5.0 / 5
4429
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی