برگزاری دو نشست

نیم قرن با فریدون آو و رونمایی از پوشه

نیم قرن با فریدون آو و رونمایی از پوشه نشست معرفی و بررسی کتاب «نیم قرن با فریدون آو» و دیدار و گفتگو با مهسا طهرانی به مناسبت انتشار فصلنامه «پوشه» برگزار می گردد.


به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، اولین عصر چهارشنبه های بخارا در سال ۱۴۰۱ به معرفی و بررسی کتاب «نیم قرن با فریدون آو، منتخب آثار ۱۳۵۴ ـ ۱۳۹۸» اختصاص دارد که از ساعت ۱۷ روز چهارشنبه ۱۷ فروردین ماه با حضور فریدون آو، احسان لاجوردی و علی دهباشی در کتابفروشی فرهنگان فرشته برگزار می گردد.
همینطور این برنامه هم زمان به صورت زنده از صفحه اینستاگرام بخارا به نشانی instagram.com/bukharamag، کتابفروشی فرهنگان فرشته به نشانی instagram.com/farhangan.fereshte و بنیاد لاجوردی به نشانیinstagram.com/lajevardifoundation پخش خواهد شد.
در خبر برگزاری این نشست آمده است: کتاب «نیم قرن با فریدون آو»، از جانب نشر هنر معاصر و بنیاد لاجوردی و به مناسبت بزرگداشت فریدون آو در موزه بریتانیا در بهمن ۱۳۹۸ انتشار یافته است. ایده شکل دهنده به کتاب، گردآوری و ثبت آثار این هنرمند در پنجاه سال گذشته و شناخت دقیق تر او از نگاه منتقدان، مجموعه داران و دیگر هنرمندان است و دوره های مختلف فعالیتهای هنرمند و تصاویری کمتر دیده شده از آثار او را در بر می گیرد. دوره اولیه آثار، کلاژها و آثار پراکنده، مجموعه گل ها و طبیعت بی جان، عکس ها، تحقیقاتی بر شاهنامه، مینیاتورها و چهار عنصر مقدس، همچون دوره هایی است که مستندسازی شده اند. همینطور آثار فریدون آو، با یادداشت هایی از داریوش شایگان، گلی ترقی، شهلا حسینی و شهروز نظری و بعضی از دیگر هنرمندان همراه شده است.
ناشر در این کتاب درباره اهمیت و نقش فریدون آو در میدان هنر معاصر ایران نوشته است: «چهره ای روشن دارد و شخصیتی بی بدیل است. برخوردار از فکر و زبانی به روز و متمایز که با استمراری مثال زدنی بیشتر از پنجاه سال، تازگی و سرزندگی خویش را حفظ نموده است. او ترکیبی منحصربه فرد از تشخص، گذشته و امروز است. فریدون آو، نقش بسزایی در ایجاد امکان های تجربی تازه برای جامعه هنری ایران دارد و زندگی پربار و فعالیتهای گسترده اش، او را به شخصیتی بین المللی تبدیل نموده است.
نگاه جمع گرا و پذیرنده، رانه اصلی موفقیت پروژه های وی است. قضاوتی نمی کند که کسی در آن بازنده باشد و به خاطر توجهش به فرایند آفرینش هنری به جای متوقف ماندن روی کلیشه هایی چون هنرمند خارق العاده و یا اثر هنری خوب، انگیزه فراوانی برای جامعه سازی و فعالیتهای گروهی دارد. بنابراین در سالهای اخیر، نقش موثری در شناسایی و معرفی هنرمندان معاصر داشته است. فریدون آو، نماد فراتر رفتن از قاعده های سنتی و مرزهای محدودکننده تعصب و فرهنگ است. عشق بی دریغش به هنر به مثابه موجودی زنده و بی طرف، همراه با خوش سلیقگی هوشمندانه ای که دارد، فرصت تغییر و رشد را برای جامعه هنری ما فراهم نمود.»
خانه فرهنگان فرشته در خیابان فیاضی (فرشته)، پس از چناران، پلاک ۵۰ واقع است.



همینطور به مناسبت انتشار فصلنامه «پوشه» به مدیریت و سردبیری مهسا طهرانی، دویست و بیست و سومین نشست از سلسله نشست های بامداد پنجشنبه های مجله بخارا به بررسی و رونمایی از شماره اول این فصلنامه هنری اختصاص یافته است.
این نشست از ساعت ۹: ۳۰ بامداد پنجشنبه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ در محل کتابفروشی فرهنگان قریب با حضور: مدیر مجله، دکتر ناصرالدین پروین، اسماعیل عباسی، محمدحسن حامدی و علی دهباشی برگزار می گردد و به صورت مستقیم پخش خواهد شد.
در معرفی این فصلنامه آمده است: فصلنامه فرهنگی و هنری «پوشه» در نظر دارد از دریچه موضوعات بومی و منطقه ای، تاریخ هنر ایران را بازبینی کند. شماره نخست «پوشه» ویژه «کاریکاتور و نفت ملی» است؛ برشی از تاریخ کاریکاتور و کارتون در ایران و نقش هنرمندانه کارتونیست های ایرانی در پیشبرد یکی از مهم ترین اتفاقات تاریخی ـ سیاسی ایران. آنچه در این شماره «پوشه» بررسی شده است همگامی هیجانات اجتماعی و سیاسی، و نقش هنرمندان در بحبوحه به ثمر نشاندن این خواست مهم ملی است.
مهسا طهرانی، مدیر و سردبیر فصلنامه «پوشه»، فارغ التحصیل مجسمه سازی از دانشگاه هنر و عضو انجمن مجسمه سازان ایران است و چندین نمایشگاه از آثار مجسمه سازی اش در گالری لاله، گالری رضا، دومین دوسالانه مجسمه های فضای شهری، گالری آن و نمایشگاه گروهی مجسمه سازی در گالری سیحون، و همینطور نمایشگاه انفرادی International Cite Des Artes، paris، france ۱۳۸۹ برگزار شده است و آثارش تابحال چندین جایزه دریافت کرده است. در حوزه نقد هنرهای تجسمی فعال بوده و کتاب «ده مجسمه ساز» و مقالات خیلی از وی در مجلات «تندیس»، «بخارا»، روزنامه «شرق» و... انتشار یافته است. او همینطور هفت شماره سردبیر میهمان فصلنامه «طبل» بوده است.
مهسا طهرانی هم اکنون مدرس دانشگاه هنر تهران است.







منبع:

1401/01/17
07:59:10
5.0 / 5
459
تگهای خبر: اثر هنری , اینستاگرام , تاریخی , جایزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی