به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، در نخستین جشنواره ملی عكس معدن آثار آذین حقیقی، محمد آزادی احمدآبادی و حمید صادقی به ترتیب رتبه اول تا سوم را كسب كردند.
در این مراسم، مهدی كرباسیان -رئیس هیات عامل ایمیدرو- از برگزاری جشنواره های هنری توسط دبیرخانه جشنواره های هنری ایمیدرو خبر داد و گفت: عرصه هنر یكی از راه های شناخت مسائل مربوط به حوزه معدن است و ایمیدرو برگزاری چنین جشنواره هایی را در دستور كار دارد .
او ادامه داد: ایران جزو كشورهای معدنی و از لحاظ ذخایر معدنی در رتبه پانزدهم دنیا است اما متاسفانه طی سال های گذشته فعالیت اكتشافی وسیعی در سطح كشور انجام نشده است.
كرباسیان گفت: با شروع به كار دولت یازدهم كار ۲۵۰ هزار كیلومتر اكتشافات جدید توسط ایمیدرو انجام شد و طی ماه های آتی خبرهای خوشی از دستاوردهای این حوزه به ملت شریف ایران اعلام خواهیم داد.
او بر ضرورت نگاه حمایتی مسئولان به عرصه هنر تاكید كرد و گفت: كارگروه دائمی در قالب دبیرخانه جشنواره های هنری ایمیدرو تشكیل خواهیم داد چراكه اعتقاد داریم پیوند هنر و بخش معدن منشاء اثرات مثبت برای هر دو حوزه خواهد بود.
فرصتی برای نمایش ارتباط هنر با بخش معدن
در ادامه، علی مرادخانی -معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- گفت: این جشنواره به خوبی ارتباط هنر با حوزه معدن را به نمایش گذاشت و وزارت ارشاد آمادگی دارد تا با سازمان ایمیدرو در برگزاری چنین جشنواره هایی همكاری كند.
او اضافه كرد: بخش معدن كشورمان دارای گستره وسیعی است و استمرار در معرفی فعالیت های معدنی و صنایع وابسته آن از طریق حوزه هنر موجب جلب توجه بیشتر به این حوزه با ظرفیت خواهد شد.
مرادخانی ابراز امیدواری كرد كه این جشنواره در دوره های بعدی به صورت بین المللی برگزار شود.
تقدیر از یك عكاسی صنعتی
تقدیر از فرهود حقی –عكاس صنعتی- از دیگر برنامه های مراسم اختتامیه این جشنواره بود.این عكاس در سخنانی گفت: عكاسی صنعتی، تقدیر از مردانی است كه بار این ملت بر دوششان است. جا دارد از عكاسان نسل جدید كه آثار ارزشمندی را به جشنواره ارسال كردند كمال تشكر را داشته باشم.
حقی با بیان اینكه جای برگزاری چنین جشنواره ای در كشورمان خالی بود، اظهار كرد: صنعت، حرفه مردان بی ادعاست و به نمایش گذاشتن سختی های فعالان این حوزه از طریق هنر عكاسی ضرورتی بود كه سازمان ایمیدرو به بهترین شكل زمینه تحقق آن را فراهم كرد.
برگزاری جشنواره در سطح بین المللی
اكبر عالمی -رئیس هیات داوران جشنواره- نیز با ابراز قدردانی از مدیران سازمان ایمیدرو در برگزاری این جشنواره گفت: امیدوارم این جشنواره به صورت بین المللی برگزار شود. تشویق به اطلاع رسانی صحیح از فعالیت های معدنی امری ضروری است چراكه در آینده ای نزدیك بخش معدن شانه به شانه حوزه نفت وگاز ایجاد ارزش افزوده قابل توجهی برای ایرانیان خواهد داشت.
عالمی با تاكید بر ترویج برگزاری نمایشگاه های عكس معدن در سایر استان ها گفت: نسل جدید مورد احترام و سرمایه های این كشور هستند و باید زمینه توسعه هنر عكاسی در جای جای كشورمان فراهم شود.
در ادامه، عباس یاری -روزنامه نگار و منتقد سینما- خطاب به رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: سوابق مدیریتی دكتر كرباسیان طی سال های گذشته نشان داد كه این مدیر باسابقه همواره حامی هنرمندان و روزنامه نگاران بوده است و امیدوارم برگزاری این نوع جشنواره ها تداوم داشته باشد.برگزاری جشنواره در سطح بین المللی
اكبر عالمی -رئیس هیات داوران جشنواره- نیز با ابراز قدردانی از مدیران سازمان ایمیدرو در برگزاری این جشنواره گفت: امیدوارم این جشنواره به صورت بین المللی برگزار شود. تشویق به اطلاع رسانی صحیح از فعالیت های معدنی امری ضروری است چرا كه در آینده ای نزدیك بخش معدن شانه به شانه حوزه نفت و گاز ایجاد ارزش افزوده قابل توجهی برای ایرانیان خواهد داشت.
عالمی با تاكید بر ترویج برگزاری نمایشگاه های عكس معدن در سایر استان ها گفت: نسل جدید مورد احترام و سرمایه های این كشور هستند و باید زمینه توسعه هنر عكاسی در جای جای كشورمان فراهم شود.
در ادامه، عباس یاری -روزنامه نگار و منتقد سینما- خطاب به رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: سوابق مدیریتی دكتر كرباسیان طی سال های گذشته نشان داد كه این مدیر باسابقه همواره حامی هنرمندان و روزنامه نگاران بوده است و امیدوارم برگزاری این نوع جشنواره ها تداوم داشته باشد.
در این مراسم محسن كابلی، محمود كلنگری، مسعود احمدزاده مطلق، علیرضا معماریان، كاظم حسینی، امیرحسین كمالی و ابوطالب ندری به عنوان برگزیدگان جشنواره معرفی شدند.
جایزه ویژه هیات داوران به همراه لوح تقدیر، نشان كیمیا و جایره نقدی به احترام قربانیان معدن ذغالسنگ زمستان یورت آزادشهر به بهار شقایق تعلق گرفت.
همچنین آذین حقیقی رتبه نخست جشنواره ملی عكس معدن را كسب كرد و محمد آزادی احمدآبادی و حمید صادقی به ترتیب دوم و سوم شدند. این سه عكاس برگزیده لوح تقدیر ، نشان كیمیا، جایزه نقدی دریافت كردند.
از مجموع 2000 آثار ارسال شده برای هیات داوری این جشنواره، ۷۳ اثر به بخش مسابقه راه پیدا كرد و در نهایت از ۱۱اثر تقدیر شد.
ایمیدرو با هدف استفاده از حافظه و دانش تصویری عكاسان برای گسترش و ترویج موضوعات مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی، ایجاد ارتباط بین اهالی فرهنگ و هنر با مسئولان این بخش و ... نخستین جشنواره ملی عكس معدن را از اول تا چهارم مردادماه برگزار كرد.