یادكردی از یك راوی شهید جنگ

یادكردی از یك راوی شهید جنگ کارکادو: از سال 1364 به بعد، حضور راویان مرکز در جنگ شکلی ثابت و دائمی یافت و راویان عضوی جدایی ناپذیر از سیستم فرماندهی جنگ شدند. بعد از هشت سال جنگ و دفاع از انقلاب اسلامی در جبهه های نبرد، راویان گنجینه ارزشمندی از دفاع مقدس را به یادگار گذاشتند.



به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، با گذشت چند ماه از شروع هجوم سراسری ارتش عراق به خاک ایران، دفتر سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که آن زمان از ارکان شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب می شد؛ بخشی به نام تاریخ جنگ تأسیس کرد و مبادرت به جذب و آموزش افرادی برای تاریخ نگاری و ثبت وقایع جنگ کرد.

چندی بعد این افراد که راوی نامیده می شدند، به جبهه ها اعزام شدند. راویان بجای جنگیدن، می بایست با دفترچه و ضبط صوت و خودکار، فقط به تاریخ نگاری می پرداختند و بوسیله مصاحبه به تکمیل اطلاعات جمع آوری شده مبادرت می ورزیدند، بااینکه که گاهی اوقات تعدادی از آنان طاقت نیاورده و قلم را زمین گذاشته و اسلحه به دست می گرفتند و نهایتاً به شهادت می رسیدند.

آن زمان به راویان، «سیاسی» می گفتند. بعد از عملیات بدر، بخش تاریخ جنگ از دفتر سیاسی نمایندگی ولی فقیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مجزا شد و برای ادامه این ماموریت مهم، تشکیلاتی مستقل به نام مرکز «مطالعات و تحقیقات جنگ» در حوزه فرماندهی کل سپاه شکل گرفت.

از سال ۱۳۶۴ به بعد، حضور راویان مرکز در جنگ شکلی ثابت و دائمی یافت و راویان عضوی جدایی ناپذیر از سیستم فرماندهی جنگ شدند. بعد از هشت سال جنگ و دفاع از انقلاب اسلامی در جبهه های نبرد، راویان گنجینه ارزشمندی از دفاع مقدس را به یادگار گذاشتند.

مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ که به مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تغییر نام داده بود، در طول جنگ توانسته بود در کوران حوادث، وقایع بی شمار صحنه های نبرد را ثبت و ضبط کند که بخش مهمی از آنرا مدیون جان نثاری ها و ایثارگری های راویان خود می باشد که تعدادی از آنان در این راه مقدس شربت شهادت نوشیدند.

یکی از این شهدای راوی، شهید نادر صباغیان هاتف است که باتوجه به سالروز شهادت این شهید بزرگوار، زندگی نامه ایشان را موردبررسی قرار می دهیم.

زندگی نامه شهید صباغیان

شهید نادر صباغیان هاتف در دهم شهریور ۱۳۴۲ در شهر تهران، در خانواده ای مذهبی متولد شد. نادر به سبب علاقه شدید به قرآن و مفاهیم آن، در نوجوانی عضو گروه پیش آهنگان قرآن در مسجد انصارالحسین (ع) محله پیروزی تهران شد و به یادگیری و انس با قرآن پرداخت.

پس از پیروزی انقلاب در مسجد محل، در تعلیم و تربیت جوانان محله اهتمام فراوان داشت. برگزاری کلاس های علمی-آموزشی، همین طور نظامی، از کارهای سیاسی وی در مسجد محل بود.

در اوایل سال ۱۳۶۰ به عضویت سپاه درآمد و در همان ابتدای عضویتش، عازم جبهه غرب در منطقه گیلانغرب شد. بعد از مدتی حضور در جبهه ها، بر اثر به هدف خوردن ترکش مجروح شد.

نادر صباغیان بعد از بازگشت از مناطق عملیاتی، در اواسط سال ۱۳۶۰ به عضویت دفتر سیاسی سپاه درآمد و با تشکیل دفتر جنگ، از نخستین راویان اعزامی به صحنه های نبرد بود.

صباغیان در عملیات های فتح المبین و بیت المقدس بعنوان راوی در قرارگاه کربلا و تیپ عاشورا به ثبت و ضبط وقایع جنگ پرداخت که حاصل آن ۱۵۲ نوار صوتی و چهار دفترچه گزارش راوی است.

نادر صباغیان در تاریخ ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۶۱، ابتدای مرحله دوم عملیات بیت المقدس، هنگام تردد از جاده اهواز - خرمشهر بر اثر به هدف خوردن ترکش خمپاره دعوت حق را لبیک گفت و به شهادت رسید.

محل دفن پیکرش قطعه ۲۶ بهشت زهرا (س) تهران است.





منبع:

1400/02/16
17:49:28
5.0 / 5
756
تگهای خبر: آهنگ , تولد , جوان , رمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی