كنسرتی با لباس فراموش شده

كنسرتی با لباس فراموش شده به گزارش كاركادو گروه موسیقی لُری «تال» در حالی كنسرت شب یلدایی خویش را به روی صحنه برد كه اعضایش با لباس «چوغای لری فیلی» به روی صحنه آمدند.



به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، گروه موسیقی تال با هنرنمایی فرج علیپور (نوازنده كمانچه لرستانی) و كوروش اسدپور (خواننده بختیاری)؛ شامگاه گذشته در تالار وزارت كشور به روی صحنه رفت. پیش از آغاز این كنسرت اعلام گردید اعضای این گروه با لباس «چوغا»ی لری فیلی برنامه خویش را اجرا خواهند كرد. این چوغا مدت ها است كه در لرستان به دست فراموشی سپرده شده است و این گروه موسیقی برای بازطراحی آن به تصاویر قدیمی و متعلق به بالای صدسال گذشته از منطقه بالاگریوه لرستان و دره شهر و مورموری استان ایلام رجوع كرده اند.

این برنامه با خوانش شادیانه های فرهنگ لر، شاهنامه خوانی و آوازهای بختیاری همراه بود كه در آن قطعات نوستالژیكی مانند «دایه دایه وقت جنگه»، «بارو بارو بارونه هی» و «آفری قمرتاج » اجرا شد.

علیپور و اسدپور قطعاتی را با هم و قطعاتی را جداگانه خواندند.

اجرای حركات آیینی لری همچون «دستمال بازی» لری بخش دیگری از این كنسرت را تشكیل می داد.



همچنین در ابتدای این اجرا، طبق یك رسم لری، یكی از مخاطبان چند روسری گلونی را به یكدیگر وصل كرده و آن را از بالكن در نزدیكی سن آویزان كرده بود، كه فرج علیپور هدیه ای را در آن پیچید و برای او بالا فرستاد.

میلاد علیپور (نوازنده تار)، مهزاد خردمند (نوازنده كمانچه آلتو)، مسلم علیپور (نوازنده كمانچه)، داوود رحمان پور (نوازنده سنتور)، مریم خدابخش (نوازنده عود)، محسن كیهان نژاد (نوازنده سرنا) و ماهور زمانه پور (نوازنده سازهای كوبه ای) بعنوان نوازندگان گروه این دو هنرمند را همراهی می كردند.

ما لرها با هم فرقی نداریم

مسلم علیپور ـ نوازنده كمانچه و سرپرست گروه موسیقی تال ـ درباره این اجرا به ایسنا گفت: در چند سال اخیر ما برای گروه «تال» زحمت های زیادی كشیده ایم؛ ما كنسرت خویش را از حوزه هنری شروع كردیم و به تالار وحدت و برج میلاد رسیدیم. با افزایش مخاطب امسال كنسرت خویش را در وزارت كشور برگزار می نماییم.

او ادامه داد: ما خیلی مخاطب جذب كردیم حتی فارس زبان ها هم كنسرت های ما را پیگیری می كنند. كار خوب، اركستر خوب و نام پدرم (فرج علیپور نوازنده مطرح كمانچه لرستانی) سبب این جذابیت شد. من فكر می كنم ظرفیت موسیقی لری بیشتر از این است و می تواند مخاطب های بیشتری را به سمت خود بكشاند.

علیپور با اشاره به همكاری این گروه با كوروش اسدپور ـ خواننده بختیاری و شاهنامه خوان ـ در این كنسرت اظهار داشت: دعوت از آقای اسدپور برای این بوده كه می خواستیم پوششی از همه لرهای كشور داشته باشیم؛ ما لرها با هم فرق نداریم.

سرپرست این گروه موسیقی درباره انتخاب یلدا برای كنسرت، توضیح داد: ما مراسمی در لرستان داریم كه الان دیگر اجرا نمی شود؛ در گذشته برای اجرای این مراسم به روی پشت بام خانه هایشان می رفتند و اشعاری را می خواندند. من می خواهم بچه های ما هم بدانند چه اتفاقی رخ می داده و چه اشعاری خوانده می شده است. ما می خواهیم قطعات قدیمی و سنت و آیین مان حفظ شود و آن را اشاعه بدهیم.

او افزود: پدرم قبلا مراسم شب یلدا را به شكل آهنگ درآورده است و آن را در كنسرت اجرا كردیم. همینطور برنامه شاهنامه خوانی در این كنسرت بود كه همچون سنت های شب یلدایی ما است؛ در كنسرت آقای اسدپور به لری شاهنامه خواند و پدر برای او كمانچه نواخت.



سرپرست گروه «تال» همینطور خبر داد: كنسرت گلونی (روسری سه هزارساله قوم لر) سال آینده برگزار می گردد كه برای آن شگفتانه هایی را در نظر گرفته ایم.

این نوازنده در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار نمود: ما فعلا باید به آثار نوستالژیك خود بپردازیم زیرا این آثار در حال از بین رفتن است و جوانان باید آن را یاد بگیرند؛ اما ما كارهای جدید زیادی داریم كه كم كم آن ها را اجرا می نماییم.

او با اشاره به اینكه گروه موسیقی «تال» فقط به لرستان مربوط نیست، به حضور و اجرای این گروه در كنسرواتوار «چایكوفسكی» مسكو اشاره نمود و اظهار داشت: در این اجرا از ما استقبال خیلی خوبی كردند و مردم این شهر پدر من را به خوبی می شناختند.

انتظاری از معاونت اقوام ریاست جمهوری

در این میان زهرا همتی، تهیه كننده كنسرت های موسیقی نواحی كه برگزاركننده این اجرا هم بود، در گفت وگو با ایسنا، اظهار كرد: شیوه پر كردن سالن ها برای كنسرت موسیقی نواحی هیچ شباهتی به كنسرت های پاپ ندارد زیرا در كنسرت های پاپ به راحتی و با سرعت سالن ها پر می گردد. من در دوران فعالیتم در حوزه موسیقی و برگزاری این كنسرت ها افت و خیز زیادی داشتم اما نمی خواستم به ظواهر ایران توجه شود بلكه قصد داشتم بخش عظیمی از آواها و نواهای ما حفظ شود.

او ادامه داد: وقتی در سطح شهر تردد می نماییم هیچ فضا یا بیلبوردی به تبلیغات آیین و موسیقی نواحی ما اختصاص پیدا نكرده است. من یك ماه برای این كار به شهرداری رجوع كردم اما پاسخی نگرفتم. ما باید فرهنگ بسازیم. مردم ما باید نقش لباس و آیین های محلی را در سطح شهر ببینند.

همتی افزود: من نمی گویم این ها را مجانی در اختیار ما قرار بدهند بلكه ما نیازمند حمایت دولت و همدلی مردم هستیم؛ من از معاونت اقوام ریاست جمهوری انتظار دارم گاهی احوال ما را هم بپرسند. بارها شده من اموال خودم را فروخته ام تا كنسرت برگزار كنم. تنها تعداد اندكی از مدیران دولتی ما را حمایت كردند. من برای پیدا كردن اسپانسر هم باید ساعت ها توضیح بدهم كه خصوصیت های این كنسرت ها چیست.

این تهیه كننده موسیقی با اشاره به اینكه شعار وی در برگزاری كنسرت های نواحی، اتحاد اقوام است، در پاسخ به این پرسش كه چگونه می توان بین نسل جوان و موسیقی نواحی، پیوند اجرا كرد، اظهار داشت: ما باید در این زمینه فرهنگ سازی نماییم. اگر جوان های ما در معرض تبلیغات آیینی قرار بگیرند این اتفاق رخ می دهد و ما می توانیم این اتحاد و وصل را تولید نماییم.

او ادامه داد: اینكه یك گروه نواحی مانند گروه «تال» توانسته سالن وزارت كشور را پر كند نشان از موفقیت دارد. در این كنسرت تعداد زیادی جوان حضور داشتند. هم اكنون جوان ها به سمت كنسرت های پاپ گرایش دارند اما اگر تبلیغات بیشتر شود آن ها هم خصوصیت های مثبت موسیقی نواحی و شادی آن را درك می كنند و پا به پای خانواده هایشان به تماشای این برنامه ها می نشینند. یكی از پیام های این كار تولید تحكیم در روابط خانواده و تولید نشاط و انگیزه برای حضور جوانان در كنار خانواده است.



 

1396/10/02
20:46:29
5.0 / 5
4927
تگهای خبر: گل , موسیقی , هنر , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی