آیا احسان علیخانی ركورد عادل فردوسی پور را شكست؟

آیا احسان علیخانی ركورد عادل فردوسی پور را شكست؟ به گزارش كاركادو ماجرای پیامك ها در ابتدا و بعدتر شماره گیری ستاره مربع ها و حالا اپلیكیشن های مختلف، معیاری برای سنجش مخاطب برنامه های تلویزیونی شده است.


مهسا بهادری: سال هاست میزان مخاطب برنامه های تلویزیون با تعداد پیامك ها یا شركت كننده نظرسنجی های برنامه ها سنجیده می شود. هر چه تعداد پیامك و شركت كننده بیشتر، برنامه ساز با افتخار بیشتری آنرا فریاد می كند و درباره اش فخر می فروشد. در دست داشتن ركورد آمار بیشترین شركت كننده در نظرسنجی ها و مسابقات پیامكی هم ستاره درخشانی می شود در كارنامه برنامه و برنامه ساز. یكه تازی فردوسی پور و برنامه هایش در تمام سال های گذشته اما از این حیث عادل فردوسی پور و برنامه «نود»ش همیشه یكه تاز بودند. از همان زمانی كه برنامه های تلویزیون تصمیم گرفتند شماره هایی برای دریافت پیامك از جانب مخاطبانشان اعلام كنند تا بعدتر كه گوشیهای هوشمند به بازار آمدند و بازار اپلیكیشن ها داغ شد و همزمان كدهای دستوری و ستاره مربع ها رونق گرفتند. از زمانی كه مخاطبان نود، هواداران استقلال و پرسپولیس در كنار هم قرار گرفتند و برای احترام به یاد و خاطره اسطوره باشگاه استقلال عدد یك را به ۳۰۰۰۹۰ ارسال كردند تا چندسال بعد و وقتی مردم از نتایج تیم ملی در جام جهانی روسیه به وجد آمده بودند و برای نخستین بار در بازی سوم تیم ملی، امید به صعود از مرحله گروهی داشتند و پیشبینی شان از نتیجه بازی را پیامك كردند یا در اپلیكیشن بیست هجده ثبت كردند. این ماجرا تا جایی پیش رفت كه حتی شایعه شد عادل فردوسی پور می خواهد ركورد شركت كننده ها در نظرسنجی برنامه اش را در گینس ثبت كند. حالا اما «عصر جدید» هم از برنامه های پرمخاطب سیماست. این را هم نظرسنجی های خود سازمان می گوید و هم میزان مشاركت مخاطبان در انتخاب برنده های هر قسمت. مشاركتی كه در هر قسمت بالاتر رفت تا در نهایت در فاصله فینال تا اعلام نتایج برترین های این دوره از برنامه به اوج رسید. نكته ای كه بارها و بارها احسان علیخانی درباره اش گفت و ذوق زدگی اش از میزان مشاركت بیننده های برنامه اش را پنهان نكرد و البته برای شكستن یك ركورد در سیما از هیچ كوششی فروگذار نكرد.
ركورد شكستن یا نشكستن؛ مساله این است؟ اما آیا احسان علیخانی و برنامه اش توانسته اند ركورد عادل فردوسی پور و برنامه هایش را از حیث میزان مشاركت مخاطبان بشكنند؟ این سوالی است كه از روز گذشته بارها در فضای مجازی مطرح شده و طرفداران هر كدام از این برنامه ها هم پاسخ خویش را برای آن داشته اند. از آنها كه به واسطه تعداد شركت كننده ها در برنامه «عصر جدید» به عادل فردوسی پور و «نود» تاخته اند و این اتفاق را آخر سلطه فردوسی پور و آغاز «عصر جدید»ی در سیما می دانند و یا آنها كه با درنظر گرفتن تعداد رای های یونیك نظرسنجی فینال «عصر جدید» و مقایسه آن با بالاترین ركورد مشاركت در برنامه های فردوسی پور گفته های گروه اول را نقض می كنند. دعوا میان این دو گروه حالا، و درحالی كه برنامه «نود» و فردوسی پور مدت هاست در تلویزیون جایی ندارند، آنقدر بالا گرفته كه هر كدام برای اثبات حرف خودشان هزار دلیل و مدرك می آورند. با آخر برنامه اعلام نتایج سری اول مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» این دعوا در فضای مجازی بالا گرفته و هنوز هم هرازگاهی یك نفر از یك گروه نیشتری به گروه مقابل می زند و باز آتش را شعله ور می كند. آتشی كه شاید از دل خود برنامه ها جرقه اش خورده باشد. از زمان طولانی برنامه ای كه بخش اعلام نتایج آن تنها یك ساعت زمان نیاز داشت و برنامه «عصر جدید» بیشتر از چهارساعت مستمر روی آنتن بود تا تلاش و اصرار هزاران هزارباره مجری و داوران برنامه برای رای گرفتن از مردم و تاكید بر شكستن یك ركورد در تلویزیون! تنها نكته ای كه شاید اصلا برای مخاطب برنامه اهمیت نداشته باشد و او بیشتر از هر چیز تنها به دنبال وجه سرگرمی برنامه ای باشد كه حدود 6ماه روی آنتن بوده و حالا مقرر است نتیجه نهایی اش اعلام گردد. دسته سومی هم البته وجود دارند كه از اساس این مقایسه را اشتباه می دانند. تخصصی بودن برنامه های عادل فردوسی پور، طول زمان و فرصت شركت در نظرسنجی برنامه «نود» و «بیست هجده» كه گاهی به اندازه زمان پخش برنامه و گاهی حداكثر یك روز قبل از یك مسابقه فوتبال بود و مقایسه آن با عام بودن مخاطب و زمان شركت در نظرسنجی فینال «عصر جدید» كه حدود ۷۲ساعت بود مواردی هستند كه با عنایت به آنها عده ای قیاس این دو برنامه را باطل می دانند.
آمار چه می گوید؟ رقم آرایی كه برای ۵شركت كننده فینالیست «عصر جدید» از جانب مردم داده شد بیشتر از ۲۴میلیون رای بود. هر شماره و هر فردی كه در روبیكا عضو است می توانست یك مرتبه به هر كدام از ۵ شركت كننده رای بدهد و در روز آخر هم یك كد دستوری برای هر شركت كننده برای رای دادن از راه هفشتاد هم برای آنها كه گوشی هوشمند ندارند اعلام گردید. احسان علیخانی در قسمت اعلام نتایج مسابقه فینال برنامه اش آرای یونیك «عصر جدید» را در ابتدا 8ونیم میلیون نفر و بعدتر رقمی بیشتر از 9میلیون نفر اعلام نمود. تعداد رای های نفر اول این مسابقه هم حدود ۶میلیون و ۵۴۰هزار رای بود. بیشترین آمار رای در برنامه «نود» مربوط بخصوص برنامه قرعه كشی جام جهانی در آذر سال ۹۲ بود. در این برنامه كه با حضور مهدی مهدوی كیا و جواد نكونام قرعه های بیرون آمده در جام جهانی مورد بررسی قرار گرفته بود، بیش از۶ میلیون و ۴۰۰ هزار پیامك از جانب مخاطبان دریافت شد و این برنامه توانست ركورد خودش را كه قبل از آن مربوط به برنامه بعد از درگذشت ناصر حجازی بود بشكند. رقمی نزدیك به ۵میلیون ارسال عدد یك به احترام ناصر حجازی، آن هم در حالیكه از سه ساعت پخش برنامه «نود» در آن شب، حدود یك ساعت ونیم پیامك «نود» قطع شده بود. اما این تنها ركورد عادل فردوسی پور نیست. فردوسی پور كه در آخرین سال حضورش برای شبكه سه برنامه «بیست هجده» را به مناسبت جام جهانی۲۰۱۸ روی آنتن می برد در روز آخرین دیدار تیم ملی ایران در این رویداد برای نتیجه بازی ایران و پرتغال نظرسنجی گذاشت و بیشتر از ده میلیون مخاطب در این نظرسنجی شركت كردند. ركوردی كه در كمتر از ۲۴ساعت به دست آمد و باید دید حالا و با بیان رقم شركت كننده های یونیك در نظرسنجی این برنامه شكسته شده است؟ اتفاقی كه با عنایت به تعداد آرای كل و تعداد فینالیست های این برنامه بعید به نظر می آید. ۲۵۸۲۵۸

1398/06/02
13:38:46
5.0 / 5
4399
تگهای خبر: هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی