این شهرستان هیج موزه ی فعالی ندارد!

این شهرستان هیج موزه ی فعالی ندارد! كاركادو: با وجود درخواست های اداره میراث فرهنگی شهرستان ورامین برای اختصاص اعتبارِ تولید موزه در شهرستان ورامین اما هنوز این درخواست عملی نشده و این شهرستان هیچ موزه ای ندارد حتی موزه مردم شناسی این شهر هم تعطیل شد!



به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، حدود یك ماه پیش و درست یك روز پیش از آغاز هفته گردشگری بود كه شهرداری ورامین، موزه ی مردم شناسی كه در طول یكی دو سال قبل با آثار قدیمی اهدایی مردم این شهرستان در «برج علاءالدوله» بوجود آمده بود را جمع كرد و در یك اتاق از ساختمانِ شهرداری آنرا بازگشایی كرد، آن هم با آثاری كه به نقل از مسئولان میراث فرهنگی ورامین ارزش تاریخی چندانی نداشتند و هیچ كدام حتی در لیست آثار ملی به ثبت نرسیده اند.

باید گفت موزه ی بوجود آمده از جانب شهرداری در برج علاءالدوله كه میهمان چند روزه ی این برج تاریخی بود، هیچ اثری در نمایش آثار تاریخی كشف شده از محوطه های باستانیِ ورامین هفت هزار ساله نداشته است، اما دست كم دلِ مردم شهر به وجود یك موزه آن هم با آثار قدیمی و به ارث رسیده ی خودشان خوش بود.

در این شرایط باز هم نیاز به وجود یك موزه برای نمایش تاریخِ شهرستان ورامین به وضوح به چشم می آید، موزه ای كه از انتقال آثار كشف شده در محوطه های تاریخی این شهرستان به موزه ملی ایران جلوگیری كند، هر چند گفته می گردد مبحث راه اندازی موزه در شهرستان ورامین بارها مورد تاكید مسئولان شهرستان و استان تهران بوده و حتی شورای اسلامی شهر ورامین در سال ۱۳۹۰ زمینی را برای راه اندازی آن در نظر گرفت، ولی راه اندازی موزه ورامین هیچگاه عملیاتی نشد تا آن كه شهرداری ورامین با راه اندازی موزه حیات وحش و مردم شناس، اولین گام را برای جمع آوری آثار شهرستان برداشت.

با امضای تفاهم نامه ای بین شهرداری و دفتر میراث فرهنگی شهرستان ورامین، قرار شد تا در مدت یكسال، موزه مردم شناسی با هماهنگی این دو ارگان در برج تاریخی - آرامگاهی علاءالدوله راه اندازی شود اما این فضای موزه ای سه ماه بیشتر دوام نیاورد، چون دفتر میراث فرهنگی ورامین نسبت به برخی بندهای تفاهم نامه كه توسط مدیر قبلی این اداره امضا شده بود، رضایت نداشت، پس از كش و قوس هایی هر چند این دو نهاد با یكدیگر به تفاهم هایی رسیدند اما شهرداری ورامین ناگهان، تصمیم به حذف این موزه در برج علاءالدوله گرفت و یك روز مانده به روز جهانی گردشگری، این موزه تعطیل شد.





آثار ارزش تاریخی نداشتند/تعهدات از عهده میراث ورامین خارج بود

ژیلا خدادادی مدیر اداره میراث فرهنگی شهرستان ورامین در مورد وضعیت این موزه به ایسنا توضیح می دهد: موزه مردم شناسی ورامین بر مبنای یك تفاهم نامه در سال ۹۶ در برج علاءالدوله ورامین به وجود آمد. این برج در اختیار شهرداری قرار گرفت تا یك سری وسایل قدیمی كه از شهرداری و مردم به صورت امانی گرفته شده بود، در معرض نمایش قرار گیرد و این آثار كه ارزش تاریخی ندارند، در آن مكان نمایش داده شدند.

او با بیان این كه برج علاءالدوله برای تولید موزه استانداردسازی نشده بود و حتی آثار به نمایش درآمده در آن ارزش گذاری نشده بودند، ادامه می دهد: با این وجود برپایه تفاهم نامه ی امضا شده همه هزینه ها در نگهداری و حفاظت بر عهده میراث فرهنگی بود، از یك سو نیروی یگان حفاظت در اختیار نداشتیم و از جانب دیگر این اقدامات از عهده میراث فرهنگی خارج بود.

وی بیان می كند: ازاین رو خرداد امسال در مكاتبه ای با شهرداری ورامین اعلام كردیم كه بر مبنای كارشناسی ها، آثار قرار گرفته در این مكان تاریخی، ارزش میراثی ندارند و از جانب دیگر به علت وضعیت برج و نحوه كاربری، برج در حال صدمه دیدن بود چون بحث های حفاظتی و امنیتی رعایت نشده بودند و حاضر نبودند وظیفه ای را در این زمینه بر عهده بگیرند.

به گفته ی وی، شهرداری ورامین در پاسخ به این اعتراض ها اعلام نمود كه بر مبنای تفاهم نامه ای كه میراث فرهنگی و شهرداری امضا كرده اند، باید مفاد آنرا رعایت نماییم، در نتیجه تصمیم گرفتیم تا آخر زمان قرارداد به آن تفاهم نامه وفادار بمانیم و تفاهم نامه ی جدید با مفاد دیگری پس از آن مدت بین این دو نهاد تهیه شود، اما یك روز پیش از آغاز هفته گردشگری شنیدیم كه شهرداری موزه را تخلیه كرده و آثار خویش را به طبقه دوم ساختمان شهرداری ورامین منتقل كرده است.

خدادادی با تاكید بر اینكه ورامین هیچ موزه تخصصی و دارای ارزشی ندارد، می گوید: بارها از میراث فرهنگی درخواست كرده ایم تا با اختصاص هزینه ای، بتوانیم چنین موزه ای را تولید نماییم، حتی آثار دیرینه شناسی به دست آمده در محوطه های تاریخی ورامین را به علت نداشتن هیچ فضای مشخصی مجبوریم به تهران منتقل نماییم، اما امیدواریم در سال های آینده چنین فضایی تولید شود.



میراث خواسته بود شهرداری موزه راه بیندازد

با وجود صحبت های مطرح شده، حسین عباسی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری ورامین در گفت وگو با ایرنا با بیان این كه راه اندازی موزه در جهت اجرای برنامه های فرهنگی شهر صورت گرفته، اظهار نمود: میراث فرهنگی ورامین طی مكاتباتی كه با شهرداری داشته، خواهان جمع آوری موزه مردم شناسی از داخل برج تاریخی علاءالدوله شده بود، شهرداری ورامین هم با جمع آوری بیشتر از ۲۰۰ اثر تاریخی در حوزه مردم شناسی و با هدف معرفی ظرفیت های تاریخی شهرستان این موزه را با همكاری میراث فرهنگی راه اندازی كرده بود.

وی اضافه كرد: میراث فرهنگی در نامه ای كه به شهرداری ارسال كرده این گونه تصریح كرد كه وسایل مربوط به موزه به بدنه تاریخی برج علاءالدوله صدمه وارد می نماید بنابراین مسئولان شهرداری بعد از بررسی جوانب امر تصمیم گرفتند تا وسایل این موزه را جمع آوری كرده و به محل نخستین موزه مردم شناسی واقع در بوستان ۱۵ خرداد منتقل كنند.






1397/08/04
16:24:31
5.0 / 5
4435
تگهای خبر: اهدا , تاریخی , جوان , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی