حداد عادل:
نقشه ایران باید در همه کلاس های درس نصب شود
کارکادو: رییس شورای عالی آموزش و پرورش با تکیه بر نقش مدرسه در تقویت پیوند دانش آموزان با ایران، خواهان نصب نقشه کشور در همه کلاس های درس و ارایه نقشه متناسب با سن به دانش آموزان شد.
غلامعلی حدادعادل، رییس شورای عالی آموزش و پرورش، در جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با تبریک شروع سال تحصیلی جدید به معلمان، دانش آموزان و ملت ایران، اظهار داشت: دوگانه «اسلام و ایران» بتدریج در طول چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی، با تدابیر نظام و خصوصاً با بینش و همت رهبر شهید، به یکدیگر نزدیک شده اند و امروز در جنگ اخیر نیز دفاع از اسلام و دفاع از ایران یکی دانسته می شود. از دید من یکی از راه های مؤثر برای تقویت وحدت اسلام و ایران، مدرسه ها هستند و باید برای این مورد تدبیر کرد.
حدادعادل با اشاره به تاکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرچم ایران، اظهار داشت: این که پرچم ایران محترم داشته شود و همه جا برافراشته شود، حرف درستی است؛ اما من می خواهم یک نکته دیگر را نیز مطرح کنم و آن، نقشه ایران است.
وی خطاب به وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد کرد: خواهش می کنم دستوری بدهید که در همه کلاس های درس، نقشه ایران به دیوار نصب شود؛ یعنی هیچ کلاسی نباشد که در آن نقشه ایران وجود نداشته باشد. نگاه دانش آموز به نقشه ایران در طول ۱۲ سال تحصیل، بطور طبیعی او را به ایران دلبسته می کند.
وی همین طور پیشنهاد کرد آموزش و پرورش در هر دوره تحصیلی، شامل ابتدایی، دوره اول متوسطه و دوره دوم متوسطه، نقشه ای از ایران با جزییات بیشتر و متناسب با سن دانش آموز تهیه و به هر دانش آموز هدیه کند. باید هر دانش آموز ایرانی در منزل و اتاق خودش، نقشه ایران را همیشه مقابل چشم داشته باشد.
هشدار درباره ی کاهش سهم دانش آموزان رشته ریاضی
وی در ادامه با اشاره به کاهش سهم دانش آموزان رشته ریاضی به ۱۰ درصد، این مورد را یک خطر بزرگ دانست و اظهار داشت: رابطه معنادار و مستقیمی میان این درصدها و میزان توسعه یافتگی هر استان وجود دارد.
حدادعادل اضافه کرد: به یاد دارم در اوایل دهه ۶۰، تعداد کل دانش آموزان دوره دوم متوسطه حدود ۷۰ هزار نفر بود و تعداد دانش آموزان رشته ریاضی که در امتحانات غائی شرکت می کردند، اگر حافظه ام اشتباه نکند، حدود ۱۰ هزار نفر بود. در آن زمان در کل استان هرمزگان یک کلاس دوازدهم رشته ریاضی داشتیم. در چنین شرایطی باید پرسید یک استان به چه تعداد استاد، مهندس، نقشه بردار و نیروی متخصص نیاز دارد.
رئیس شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: حال در استان سیستان و بلوچستان و منطقه بلوچستان نیز مدارسی داریم. خودم به مدرسه ای در این منطقه رفته ام که حتی برای ساخت سرویس بهداشتی و دستشویی برای دانش آموزان، بنا پیدا نمی شود.
وی اضافه کرد: همان زمان ها این مورد را مسئله مهمی تشخیص دادم و یادم هست از رهبر شهید خواستم رئیس جمهوری مردم را به ریاضی تشویق کند. ایشان نیز در اوایل انقلاب سخنرانی کردند و کمک هایی در این مورد انجام شد. یکی از این برنامه ها مسابقه سالانه کشوری در رشته ریاضی بود که از سالیان ۱۳۶۲، ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴ شروع کردیم.
حدادعادل از پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش خواست روند کاهش سهم دانش آموزان رشته ریاضی را بررسی کند و اظهار داشت: باتوجه به اهمیت این مسئله، آقای محبی و پژوهشگاه آموزش و پرورش بررسی نمایند و اطلاعاتی از روند کاهش در استانهای مختلف، علل و راهکارهای آن عرضه کنند.
رئیس شورای عالی آموزش و پرورش پیشنهاد کرد این مورد در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گیرد و اظهار داشت: باید ببینیم آیا پیشنهادهای اعضا و این کنکاش ملی می تواند ما را به راهکار ها و روشهایی برساند که بتوانیم به دولت برای ممانعت از این روند کمک نماییم.
حدادعادل همین طور بر ضرورت بررسی روند این تغییرات در یک بازه زمانی طولانی تاکید کرد و اظهار داشت: درباره ی آماری که ارایه می شود، زمانی می توان بهتر قضاوت کرد که حداقل آمار ۱۰ سال قبل را نیز در اختیار داشته باشیم. هر آماری که از سالهای گذشته دارید ارائه نمایید. اگر مشخص شود که این روند همیشه وجود داشته یا حتی قبل از انقلاب نیز به همین شکل بوده، قضاوت درباره ی آن متفاوت خواهد بود.
حدادعادل اضافه کرد: اگر آماری از قبل از انقلاب درباره ی رشته ریاضی، همچون میانگین نمرات ریاضی و فیزیک دانش آموزان وجود دارد، آنرا نیز ارائه نمایید. این اطلاعات می تواند به ما در تحلیل موضوع کمک کند؛ چونکه ممکنست در سالیان اخیر عواملی مانند کرونا، جنگ یا شرایط دیگر در این روند مؤثر بوده باشند و بتوان گفت این مرحله قابل جبران است.
رئیس شورای عالی آموزش و پرورش تاکید کرد: همانطور که آقای امانی اشاره کردند، ممکنست پایین بودن نمرات یا سختی این درس ها به اندازه ای باشد که دانش آموزان را مستأصل کرده و سبب کاهش گرایش آنها به رشته ریاضی شده باشد. ازاین رو اگر روند این مورد را در طی زمان در اختیار داشته باشیم، بهتر می توان درباره ی آن قضاوت کرد.
منبع: karkado.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب