تشکیک در آمار معافیت مالیاتی

تشکیک در آمار معافیت مالیاتی کارکادو: به گزارش کارکادو، آنطور که سازمان امور مالیاتی اعلام نموده مالیات بیشتر از ۷۰درصد صاحبان مشاغل، اصناف و بازاریان صفر تعیین شده است.


به گزارش کارکادو به نقل از خبر آنلاین روزنامه همشهری نوشت: این مورد با اعتراض کارمندان و کارگران مواجه شده؛ چونکه اعتقاد دارند در هر صورت وضع اصناف از حقوق بگیران بهتر است و چرا بیشتر اصناف، مالیات صفر دارند. این در حالیست که کارگران و کارمندان سهم بالاتری از درآمدهای مالیاتی دارند.
مهدی موحدی، سخنگوی سازمان مالیاتی، محمدحسین قمری، مدیرکل سابق اصناف وزارت صمت و مرتضی حبیب زاده، مشاور مالیاتی اتاق اصناف، به بررسی علت پایین بودن سطح درآمد مالیاتی اصناف و بازاریان پرداختند.

موحدی: مالیات اصناف کمتر از کارمندان

درآمد اصناف جزو درآمد صاحبان مشاغل شمرده می شود که در سال قبل حدود 6.5درصد از کل درآمد مالیاتی کشور از صاحبان مشاغل وصول شد. مجموع صاحبان مشاغل 8.6میلیون مؤدی بودند که مجموعا در سال قبل 75همت مالیات دادند؛ درحالی که کل درآمد مالیاتی دولت 1228همت بود. البته سال 1400 سهم مالیات مشاغل 5.8درصد بود یعنی در سالهای اخیر با رشد سهم مالیات مشاغل مواجه هستیم. سال 1399 حدود 2.9مؤدی صنفی شناسایی کرده بودیم که حال به 12میلیون مؤدی رسیده است. این رشد نتیجه شناسایی مؤدیان مالیاتی اصناف است. در مقابل، سهم حقوق بگیران از کل درآمدهای مالیاتی سال 1400حدود 12.5درصد بود که این عدد سال قبل به 11.3درصد کم شده است.

قمری: آمار واحدهای صنفی دقیق نیست

3.5میلیون واحد صنفی مجوزدار داریم و به همین تعداد هم واحد صنفی فاقد مجوز یا درحال گرفتن مجوز داریم که مشغول فعالیت هستند. اختلاف آماری بین تعداد مؤدیان صنفی و واحدهای صنفی دارای مجوز داریم. 40درصد واحدهای صنفی به شکل شرکت تجاری ثبت شده اند.
اتاق اصناف باید بر اساس کدملی، آمار واحدهای صنفی دارای مجوز را ارائه کند تا ابهامات آماری رفع گردد. چرا اتحادیه های صنفی بر اساس کدملی آمار واحدهای صنفی دارای مجوز خودرا ارائه نمی کنند؟ به سبب ایرادات سامانه سازمان مالیاتی، برای یک فرد چند پرونده مالیاتی تشکیل می شود که فقط یکی از آنها فعال است و مابقی غیرفعال، اما برای آن چند پرونده غیرفعال، مالیات صفر درج می شود که سبب برداشت های اشتباه شده است.

حبیب زاده: آمار سازمان مالیاتی را قبول نداریم

سازمان مالیاتی می گوید 9.3میلیون واحد صنفی که حدود 70درصد اصناف هستند، مالیات صفر دارند اما اتاق اصناف اعتقاد دارد 3.5میلیون واحد صنفی دارای مجوز داریم و حدود 500هزار واحد صنفی فاقد مجوز. سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر به تمامی دستگاه های کارتخوان دسترسی پیدا کرد و برای همه آنها پرونده مالیاتی تشکیل داد و آنها را مؤدی جدید حساب کرد. این سبب شد افرادی که در یک واحد صنفی کار می کردند برای تک تک آنها یک پرونده مالیاتی تشکیل شود؛ یعنی برای یک واحد صنفی، چند مؤدی شناسایی شد. این سبب شد که تعداد واحدهای صنفی در آمار مالیات، افزایش پیدا کند. ازاین رو این که گفته شود مالیات 9.3میلیون واحد صنفی صفر شده، درست نیست چون این تعداد واحد صنفی نداریم.

منبع:

1404/06/17
10:58:44
5.0 / 5
21
تگهای خبر: دستگاه , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
عقیده شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
عقیده:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
کارکادو، همراه شما در انتخاب بهترین هدیه برای عزیزانتان
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی ، کارکادو، هدیه ای از جنس عشق و خاطره