استقرار تیم های سلامت روان در منطقه حادثه دیده بندرعباس
به گزارش کارکادو، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از استقرار تیم های سلامت روان در منطقه حادثه دیده بندرعباس آگاهی داد و اظهار داشت: خدمات روانی اجتماعی برای لطمه دیدگان رایگان است.
به گزارش کارکادو به نقل از خبرگزاری ایرنا از وزارت بهداشت، محمدرضا شالبافان با تسلیت مجدد به خانواده های جان باختگان و صدمه دیدگان حادثه تلخ انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس، از استقرار سریع کارشناسان سلامت روان در مراکز درمانی اطلاع داد.
وی اظهار داشت: از ساعات ابتدایی وقوع حادثه، همکاران سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در بیمارستان های منتخب مستقر شدند و ارزیابی های اولیه روانی اجتماعی و مداخلات پایه را برای خانواده ها و مصدومان آغاز کردند.
شالبافان اضافه کرد: با عنایت به ماهیت حادثه، لازم بود حجم و ماهیت صدمه ها به شکل دقیق جمع بندی تا نیازسنجی دقیق تری برای مداخلات صورت گیرد. بر همین اساس، طی ساعات پس از حادثه و روز بعد، دو جلسه مجازی با حضور مدیر گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و تعدادی از کارشناسان مجرب در حوزه بلایا برگزار شد.
وی ضمن اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی در منطقه، اظهار داشت: از روز گذشته، کارگاه های آموزش مداخلات روانی اجتماعی برای کارشناسان سلامت روان استان هرمزگان و استانهای مجاور شروع شده و به مدت سه روز ادامه می یابد. این دوره ها، مکمل دوره جامعی است که کمتر از یک سال پیش در استان برای توانمندسازی نیروها برگزار شده بود.
این مقام مسئول افزود: در کمتر از ۲۴ ساعت بعد از حادثه، دستورالعمل به روز مداخلات سلامت روانی اجتماعی، ویژه این حادثه برای همکاران سلامت روان ارسال شد. همینطور نامه نگاری هایی برای تبیین انتظارات، راهنمائی ها و هماهنگی های بین سازمانی با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و سایر دانشگاه ها انجام گرفت.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت از برگزاری نشست هماهنگی بین بخشی اطلاع داد و اظهار داشت: روز چهارشنبه، جلسه ای با مشارکت سازمان بهزیستی، جمعیت هلال احمر، انجمن علمی روان پزشکان ایران، انجمن روان شناسی ایران و دیگر نهادهای مرتبط برگزار شد تا مداخلات روانی اجتماعی به شکل یکپارچه، هم افزا و منسجم در منطقه پیش برود.
وی افزود: جلسات آموزشی برخط، پس از سه روز آموزش هر روزه به اتمام رسید و آموزش حضوری در ایام یکشنبه و دوشنبه آینده با حضور همه روانشناسان وزارت بهداشت و سازمان های دیگر مانند هلال احمر و بهزیستی در بندرعباس برگزار می شود.
شالبافان تصریح کرد: همینطور انجمن های علمی مانند انجمن روانشناسی ایران و انجمن روانپزشکان ایران هم همکاری تنگاتنگی در این فرآیند خواهند داشت.
وی با تاکید بر این که خدمات اولیه روانی اجتماعی هم اکنون عرضه می شود، اضافه کرد: کارشناسان روان شناس ما در میدان حاضر هستند، وضعیت را رصد می کنند و در موارد اورژانسی هم مداخله انجام می دهند. با تثبیت بیشتر شرایط منطقه، مداخلات ساختاری و مرحله ای در ایام آینده به شکل جدی تر آغاز خواهد شد.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ضمن اشاره به اهمیت اطلاع رسانی درست رسانه ها، اظهار داشت: در ایام اخیر، به رسانه ها و خبرگزاری ها در رابطه با نحوه انتشار تصاویر و اخبار حادثه اخطار داده ایم. بازنشر تصاویر ترسناک یا هیجانی می تواند به سلامت روان جامعه لطمه بزند. این وظیفه جمعی ماست که مراقبت بیشتری از سلامت روان جامعه به خرج دهیم.
وی افزود: صدمه روانی این حادثه محدود به استان هرمزگان نیست. کل جامعه ایرانی از وقوع آن رنجیده است و احتمال افزایش تنش های روانی در هفته ها و ماههای آینده وجود دارد. همکاران ما برای این شرایط، آماده مداخلات هدفمند و تخصصی هستند.
شالبافان در رابطه با برنامه های آینده هم اظهار داشت: اگر مداخلات به شکل هماهنگ و با هم افزایی پیش برود، احتمالا نیاز فوری به حضور گسترده نیروهای خارج از استان نخواهیم داشت. با این وجود، همکاران ما در دیگر استان ها هم برای حضور در منطقه اعلام آمادگی کرده اند و در صورت نیاز، از توان آنها بهره خواهیم گرفت.
وی همینطور تاکید کرد: مداخلات سلامت روانی اجتماعی، نیازمند آموزش تخصصی و مهارت محور است و فقط داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، کافی نیست. کارشناسان مستقر در منطقه از آموزش های لازم برخوردار می باشند و ظرفیت مداخلات با کیفیت وجود دارد
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مداخلات روانی اجتماعی، یک فرایند کوتاه مدت و تک جلسه ای نیست. این اقدامات معمولا در طول هفته ها و ماه ها ادامه خواهد یافت. بنابراین ضروری است نیروهایی که امکان ماندگاری در منطقه را دارند، در اولویت قرار گیرند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در انتها تصریح کرد: خدمات اولیه سلامت روان به جمعیت صدمه دیده، به شکل مجانی و توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و دانشگاه های معین صورت خواهد گرفت. در صورت احتیاج به خدمات تخصصی تر مانند ویزیت روان پزشکی یا بستری، این خدمات با تعرفه دولتی و بسیار پایین عرضه می شود.
منبع: كاركادو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب