برنامه های نهمین هفته هنر انقلاب تشریح شد

برنامه های نهمین هفته هنر انقلاب تشریح شد کارکادو: نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی بامداد امروز 19 فروردین ماه با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری و دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی و علی قربانی مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنردر تماشاخانه مهر حوزه هنری اجرا شد.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلای، نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی بامداد ۱۹ فروردین ماه با حضور علی فروزانفر، معاون هنری حوزه هنری و دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی و علی قربانی، مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنر، در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار گردید. در این جلسه، ویژه برنامه های هفته هنر انقلاب و نیز برنامه های انتخاب چهره سال هنر انقلاب و چهره ماندگار هنر انقلاب معرفی گشتند. در این جلسه رسانه ای، علی فروزانفر، معاون هنری حوزه هنری و دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی، با گرامیداشت یاد و خاطره سید شهیدان اهل قلم، «شهیدسید مرتضی آوینی» اظهار داشت: بنابر مصوبه شورای فرهنگی، روز شهادت سید مرتضی آوینی در بیستم فروردین ماه به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شده است که با هدف گرامیداشت و زنده نگاه داشتن نام و خاطره شهید آوینی و ترویج، تبلیغ و معرفی جامعه هنری انقلاب اسلامی، حوزه هنری، نهمین دوره انتخاب «چهره سال هنر انقلاب» را در «هفته هنر» برگزار می نماید. ایشان در ادامه به تلاقی هفته هنر انقلاب با ایام شبهای قدر و شهادت امیرالمومنین (ع) اشاره نمود و اضافه کرد: «این مساله شاید از نظر اجرائی اتفاقات را تحت الشعاع قرار دهد اما از نظر محتوا مشابه سالهای قبل است و برنامه های این هفته طبق روال و بر مدار سابق و مشابه هر سال برگزار می شود». معرفی برنامه ها دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی در معرفی برنامه های نهمین دوره این رویداد بزرگ هنری و فرهنگی ملی اظهار داشت: هفته هنر انقلاب، ۲۰ فروردین ماه، با حضور هنرمندان و مسؤلان در حرم حضرت امام و تجدید بیعت با امام خمینی (ره) و غبارروبی از مزار شهید آوینی شروع می شود، همزمان در ۳۱ استان کشور، مراسم ها و برنامه های گوناگونی برای بزرگداشت «هفته هنر انقلاب» در نظر گرفته شده که از مبادی رسمی استان ها اطلاع رسانی می شود. وی یکی از مهم ترین اتفاقات هفته هنر انقلاب اسلامی را معرفی چهره هنر انقلاب در سطوح مختلف عنوان کرده و اظهار داشت: روز ۲۷ فروردین ماه، یکی از هنرمندان بعنوان «چهره برگزیده هنر انقلاب» یا «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» معرفی می شود. معرفی در رشته های مختلف فروزانفر با اشاره به اینکه معرفی چهره سال هنر انقلاب در رشته های مختلف خواهد بود اظهار داشت: در بخش استانی، مشابه هر سال، فردی از هر استان بعنوان چهره برگزیده هنر انقلاب استان معرفی خواهد شد. وی درباره ی ملاک ها و معیارها در انتخاب چهره هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما در رشته های مختلف، هیات های انتخاب را تعیین کردیم که در معرفی کاندیداها به انتخابهای نهایی رسیده اند. این رویه در استان ها نیز طی ماه های گذشته طی شده و از میان هنرمندان هر استان، چهره های برگزیده استانی هم معرفی می گردند. دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: ما بر هیات انتخاب چهره برگزیده هنر انقلاب، تمرکز توجه ویژه ای داشته ایم تا این ابهام و پرسش که آیا چهره هنر انقلاب از ساز وکارهای درونی حوزه هنری انتخاب می شود و یا این که چهره سال هنر انقلاب، چهره هنری یک سازمان است جلوگیری نماییم و بر همین مبنا هم تلاش کردیم افرادی که در حوزه های تخصصی خود شاخص و برجسته باشند را انتخاب نماییم. وی افزود: از اتفاقاتی که امسال سعی کردیم محقق شود، میزان و سطح جوایز است که امسال جوایز اهدایی ۳ برابر سال قبل است.
«چهره سال هنر انقلاب» و «چهره ماندگار» فروزانفر در ادامه اظهار داشت: امسال علاوه بر چهره سال هنر انقلاب اسلامی، یک «چهره ماندگار هنر انقلاب اسلامی» انتخاب و معرفی خواهد شد. او همینطور در پاسخ به سئوالی درباره ی تفاوت «چهره سال هنر انقلاب» و «چهره ماندگار هنر انقلاب اسلامی» اظهار داشت: چهره سال ناظر بر فعالیتهای هنرمند در یک سال است اما در انتخاب «چهره ماندگار هنر انقلاب» مجموع و برآیند فعالیتهای هنری یک هنرمند در نظر گرفته می شود، بر همین مبنا امکان دارد فردی قبلا بعنوان «چهره سال» انتخاب شده باشد ولی حائز عنوان «چهره ماندگار» نباشد. ما در آئین نامه نیز این آزادی عمل را داریم که اگر کسی در یک سال «چهره هنر انقلاب» شده باشد، در سال دیگر هم می تواند با شکل دادن به یک جریان خاص، باردیگر بعنوان چهره هنر انقلاب انتخاب گردد. تخفیف ۵۰ درصدی بلیت های سینما معاون هنری حوزه هنری در ادامه اظهار داشت: هرساله در ایام خاصی از هفته هنر انقلاب، مجموعه سینماهای حوزه هنری و «انتشارات سوره مهر» شرایط ویژه ای را برای مخاطبان خود لحاظ می کردند که امسال هم اجرا می گردد و در ۲۶ فروردین ماه تمام سینماهای حوزه هنری بلیت فیلمهای روی پرده خودرا با تخفیف ۵۰ درصدی و فروشگاه های سوره مهر، کتاب های خودرا با تخفیف ۲۵ درصدی به علاقه مندان ارائه خواهند کرد. بر همین اساس، مخاطبان فیلمهای سینمایی با رفتن به گیشه ۷ می توانند بلیت های تخفیف دار و نیم بهای فیلمها را تهیه کنند. چهره سال در رشته های تخصصی در ادامه این نشست، علی قربانی، مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنر با توضیح روند برگزاری نهمین هفته هنر انقلاب اظهار داشت: برای دومین سال، «چهره سال هنر انقلاب» در رشته های تخصصی، به صورت جداگانه معرفی می گردند و به صورت مجزا از آنها تقدیر می شود. وی ضمن اشاره به فعالیتهای حوزه هنری در هفته هنر اظهار داشت: در این هفته، پس از افتتاح برنامه های هفته هنر انقلاب در مرقد امام خمینی (ره)، نمایشگاه های گوناگون و نشست های تخصصی برگزار می شود. مدیرعامل موسسه سپهر سوره هنر در این جلسه در تشریح برنامه های هفته هنر انقلاب اضافه کرد: مطابق برنامه ریزی انجام شده، روز یکشنبه ۲۰ فروردین ماه، نمایشگاه هنرهای تجسمی از آثار هفته هنر انقلاب اسلامی ساعت ۱۵: ۳۰ در گالری ابوالفضل عالی و نمایشگاه عکس «مبشران» ساعت ۱۶ در گالری شماره ۱ خانه عکاسان افتتاح می گردد. روز ۲۱ فروردین ماه نمایشگاه «خط سوره» با مروری بر روی جلد و لیست مطالب انتشار یافته مجله سوره در دوره های پیشین در ساعت ۱۵ در گالری شماره ۲ خانه عکاسان برگزارخواهد شد. وی ادامه داد: نشست تخصصی «مجله سوره و سینما» با حضور نعمت الله سعیدی، امیر قادری و بهروز افخمی روز ۲۴ فروردین ماه، ساعت ۱۶ در گالری شماره ۲ خانه عکاسان برپا خواهد شد.
به نقل از ایشان، روز ۲۵ فروردین ماه نیز نشست مطالعاتی درباره ی عکس و عکاسی انقلاب اسلامی با ارائه علیرضا کمره ای ساعت ۱۶ در گالری شماره ۱ خانه عکاسان، نشست تخصصی «مجله سوره و هنرهای تجسمی» ساعت ۱۶ در خانه شماره ۲ عکاسان و شب هنرمندان رشته های سینما، تئاتر، موسیقی، عکس، معماری و پژوهش و تقدیر از چهره های سال ۱۴۰۱ در رشته های سینمای مستند، سینمای داستانی، انیمیشن، تئاتر، موسیقی، سرود، معماری، پژوهش و... به وقت افطار در محوطه حوزه هنری برگزار می شود. قربانی اظهار داشت: روز ۲۶ فروردین ماه نیز نشست تخصصی «مجله سوره و ادبیات» با حضور یوسفعلی میرشکاک، رضا امیرخانی و محسن مومنی شریف ساعت ۱۶ در گالری شماره ۲ خانه عکاسان و شب هنرمندان ادبیات، طنز، ادبیات پایداری و هنرهای تجسمی و تقدیر از چهره های سال ۱۴۰۱ در رشته های شعر، داستان، ادبیات پایداری، نقاشی، گرافیک، کاریکاتور، نگارگری، خوشنویسی و طنز به وقت افطار در محوطه حوزه هنری برگزار می گردد. وی تصریح کرد: جشن «عهد سوره» نشست صمیمانه با اهالی مجله سوره به پاس ارج نهادن به سردبیران، تحریریه و نویسندگان دوره های پیشین ساعت ۲۰ روز ۲۷ فروردین ماه در تالار سوره و آیین پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره و رویداد ۱۴۰۱ هنر انقلاب اسلامی و تقدیر از چهره ماندگار هنر انقلاب روز ۲۷ فروردین ماه به وقت افطار در محوطه حوزه هنری برگزار می شود. قربانی در این جلسه رسانه ای اظهار داشت: طبق نظر هیات علمی در رشته های تخصصی چهره سال ۱۴۰۱، در عرصه گرافیک آقای مسعود نجابتی، در نگارگری خانم مینا صدری، در تصویرسازی «محمدرضا دوست محمدی»، در کاریکاتور «محمدحسین نیرومند» در ادبیات در بخش شعر «مهدی جهاندار» و در بخش داستان «علی اصغر عزتی پاک»، در موسیقی در بخش ترانه سرایی «محمد مهدی سیار»، در حوزه سینما در بخش مستند محسن اسلام زاده، در انیمیشن محمد خیراندیش و در بخش داستانی حسین دارابی، در تولیدات تلویزیونی جلیل سامان، در نمایش، ایوب آقاخانی، در پژوهش علی اصغر فهیمی فر، در طنز مهرداد صدقی، در عکس سیدعباس میرهاشمی، در معماری، جواد خدائی، در ادبیات پایداری در بخش انقلاب هدایت الله بهبودی و در بخش دفاع مقدس گلستان جعفریان به عنوان چهره سال معرفی می گردند. او در آخر سخنانش به مشخص نشدن چهره بخش نقاشی اشاره نمود که در اخبار بعدی هفته هنر انقلاب اعلام خواهد شد.
هیات علمی هفته هنر انقلاب چه کسانی هستند؟ بر مبنای سخنان علی قربانی هیأت علمی هفته هنر انقلاب اسلامی در بخش آفرینش های ادبی (داستان) ساسان ناطق، محمدرضا شرفی خبوشان، ابراهیم اکبری دیزگاه، در بخش آفرینش های ادبی (شعر) علی داودی، علی محمد مؤدب، علیرضا قزوه، در بخش هنرهای نمایشی نصرالله قادری، کوروش زارعی، سید حسین فدایی حسین، در بخش موسیقی، محسن صفایی فر، ساعد آذری، امیرحسین سمیعی، در بخش عکس علی اصغر داود آبادی فراهانی، فرهاد سلیمانی، مجتبی کوچکی، در بخش معماری مهدی خاک زند، محسن اکبرزاده، سید امیر حسینی، در بخش طنز داوود امیریان، رضا ساکی، امید مهدی نژاد، در بخش ادبیات پایداری مرتضی سرهنگی و حمید قزوینی، در بخش هنرهای تجسمی مصطفی گودرزی، سیدعباس میرهاشمی، غلامعلی طاهری، امیرعبدالحسینی، نادرقشقایی، در بخش پژوهش سید حسین شهرستانی، محمدرضا وحید زاده، سجاد صفار هرندی، بخش انیمیشن امیررضا مافی شیراز، فخریان، گلپایگانی، در بخش مستند امیر مهریزدان، عبدالحسین بدرلو، محسن یزدی و در بخش سینمایی محمد ساسان، محمدرضا شفیعی و فرهاد قائمیان هستند. ارتباط با چهره هنر انقلاب پرونده ویژه حوزه هنری در ادامه این نشست، معاون هنری حوزه هنری در پاسخ به سئوالی درباره ی ارتباط حوزه با هنرمندان چهره سال و هنرمندان برگزیده اظهار داشت: از آغاز سال ۱۴۰۱ دوستان تلاش کردند که ارتباط با هنرمند برگزیده سال یک ارتباط جدی باشد و از زمانی که آقای عبدالحمید قدیریان بعنوان چهره سال ۱۴۰۱ انتخاب شد، نشست های مختلف با محوریت وی برگزارشد و فعالیتهای رسانه ای جدی پیرامون این شخصیت، آثار و تفکر وی شکل گرفت و حوزه هنری کوشش کرد نمایشگاه وی در فرهنگسرا جدی تر دیده شود و حوزه هنری برای جریان سازی آن پای کار آمد. چهره هنر انقلاب پارسال تبدیل به یک پرونده ویژه برای کل حوزه هنری شد که امسال نیز این رویه دنبال می شود. ۵۷۵۷

1402/01/20
11:33:15
5.0 / 5
372
تگهای خبر: ادبیات , اهدا , تئاتر , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی