گزارش كاركادو از آخرین وضعیت بازسازی جاده شهداد - نهبندان ؛

مسیری از دل آب یا خروج از ثبت جهانی؟

مسیری از دل آب یا خروج از ثبت جهانی؟ کارکادو: کرمان 27 تیر 1395 «کویر لوت» به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و پنجره ای نو به صنعت طبیعت گردی ایران گشوده شد.


به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، کویر لوت با مساحتی در حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر، در شمال شرقی استان کرمان قرار دارد و در بین سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده شده و حدود ۱۰ درصد وسعت کشور را دربر گرفته است.
سابقه تمدنی بیش از پنج هزار سال در حاشیه کویر لوت و کشف حدود ۳۰۰۰ اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بی نظیر است که همچون این کشفیات می توان به درفش پنج هزار ساله شهداد اشاره نمود که قدیمی ترین درفش جهان شمرده می شود.
منطقه گندم بریان واقع در این کویر به عنوان گرم ترین نقطه ی زمین شناخته می شود. کویر لوت به سه واحد جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوت ها و تپه های ماسه ای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنی ترین پوشش گیاهی این کویر را دارد، تقسیم می شود.
سیلابی که در بهار سال ۱۳۹۸ در استان کرمان رخ داد، ۲۳ کیلومتر از جاده ترانزیتی "شهداد – نهبندان" که از میان کلوت ها می گذرد و از قدیم الایام شهداد را به خراسان جنوبی متصل می کرد، تخریب شد.

مسیر "شهداد – نهبندان"؛ دارای اهمیت تجاری و امنیتی
دکتر عباس تقی زاده عضو هیات موسس انجمن پشتیبانی از توسعه و عمران شهداد درباره ی قدمت مسیر "شهداد به خراسان جنوبی" به ایسنا می گوید: این یک مسیر کاروان رو تاریخی بوده که کالاها و محصولات کشاورزی شهداد و خراسان جنوبی و بیرجند از این محور جابجا می شده و در عین حال قسمتی از کاروان ها از منطقه ای مثل بم و سیستان و بلوچستان در این راه تردد می کرده اند.
او با بیان این مطلب که مسیر "شهداد - نهبندان" به طول حدود ۲۹۳ کیلومتر بوده که دارای اهمیت تجاری و امنیتی است، اظهار داشت: تا حدود دهه ۱۳۴۰ کاروان از این مسیر عبور می کرده و به تدریج کامیون ها نیز از این مسیر آغاز به تردد کردند و در اسفند ۱۳۸۶ با حضور وزیر راه و شهرسازی این جاده به بهره برداری رسید و اعتبارات آن از محل مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کرمان تامین شد.
به گفته این عضو هیات موسس انجمن پشتیبانی از توسعه و عمران شهداد، هر چند سالی یکبار این مسیر به سبب سیلابی شدن رودخانه شور، گرفتار آب رفتگی می شود و در سیلاب اواخر فروردین ۱۳۹۸ این محور بیشترین خسارات را دید و مسیر گردشگری بین استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان قطع شد.
تخریب مسیر "شهداد - نهبندان" در پی بارش های سیل آسا


منبع:

1401/08/16
10:01:20
5.0 / 5
435
تگهای خبر: تاریخی , رمان , سفر , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی