روسیه در آستانه اخراج از شورای جهانی موزه ها

روسیه در آستانه اخراج از شورای جهانی موزه ها به گزارش کارکادو، شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) می گوید پروتکلهای بازبینی شده این نهاد با سهولت بیشتری به مسائل در ارتباط با مناطق جنگی رسیدگی کند و می تواند منجر به اخراج روسیه از این سازمان شود.


به گزارش کارکادو به نقل از آرت نیوزپیپر، شورای بین المللی موزه ها (Icom) در اطلاعیه ای روسیه را به علت «تخریب عمدی میراث فرهنگی اوکراین»، در حالیکه به تقویت منشور اخلاقی آن رای می داد، محکوم نمود و از تصمیم جمعی هیأت اجرایی برای ایجاد یک پروتکل جدید اخلاقی برای این سازمان اطلاع داد.
ایکوم (Icom) که تنها سازمان تخصصی موزه ای و موزه داران در سطح جهانی است و روابط رسمی با یونسکو دارد، در جریان مجمع عمومی ایکوم در پراگ اعلام نمود که پروتکل اصلاح شده به سازمان اجازه می دهد تا با سهولت بیشتری به مناطق درگیری رسیدگی کند.
«آناستازیا چردنیچنکو»، نایب رئیس ایکوم اوکراین، در جریان یک میزگرد در مجمع عمومی پراگ ادعا کرد که روسیه در اوکراین "نسل کشی فرهنگی" مرتکب شده است و ایکوم روسیه قوانین اخلاقی شورای بین المللی موزه ها را نقض کرده است.
ایکوم اوکراین در نامه ای سرگشاده خطاب به «آلبرتو گارلاندینی» ـ رئیس شورای بین المللی موزه ها (یکوم) ـ اعلام نموده که روسیه عمدا موزه های اوکراین را تخریب و غارت می کند و مجموعه های آنها را به خاک روسیه منتقل می کند و در حالی اعضای روسی ایکوم در اقدامات دولت روسیه مشارکت دارند که بر خلاف اصول بنیادی شورای بین المللی موزه ها است. ایکوم اوکراین در ادامه گفته که اگر شورای بین المللی موزه ها اقداماتی را ضد ایکوم روسیه انجام ندهد، در این تخلفات شریک است.
در این نامه، نمایندگان ارشد وزارت فرهنگ اوکراین به رهبری «چردنیچنکو» خواهان اخراج روسیه از شورای بین المللی موزه ها به علت این تهاجمات شدند. این نامه می افزاید: «متاسفانه، قوانینی که توسط همه اعضای ایکوم تدوین و تصویب شده است، دیگر کارساز نیست. تماشای بی صدای اقدامات متجاوزانه یا صرفا ابراز نگرانی کمکی نمی نماید. علاوه بر این چراغ سبزی است به کسانی که امکان دارد وسوسه شوند و قوانین را در آینده زیر پا بگذارند. بنابراین، ما درخواست می نماییم که عضویت روسیه در ایکوم خاتمه یابد.»
شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) از زمان تأسیس خود در سال ۱۹۴۶، هیچگاه یک کمیته ملی را اخراج نکرده است.
این ادعا که تخریب میراث فرهنگی اوکراین «عمدی» است، موضوعی است که همچنان در قوانین بشردوستانه بین المللی مورد مناقشه و بحث است. روسیه به صورت مداوم این ادعا را به چالش کشیده و بارها مدعی شده است که ساختمان های فرهنگی صدمه دیده توسط نیروهای اوکراینی بعنوان نقاط نظامی اشغال شده است و آنها را بعنوان اهداف نظامی قانونی تبدیل نموده است. از طرفی، دولت اوکراین مدعی است که این مکان ها توسط روسیه در یک کمپین پاکسازی قومی هدف قرار می گیرند. هیچ مقام قانونی مستقلی هنوز هیچ یک از این دو ادعا را تأیید نکرده است.
ایکوم اوکراین مدعی است که ۴۵۰ بنای تاریخی فرهنگی توسط ارتش روسیه تخریب یا صدمه دیده اند که شامل ۳۴ موزه و مجموعه یادبود صدمه دیده یا تخریب شده، می شود.
با این وجود، عفو بین الملل که یکی از معتبرترین و مورد اعتمادترین نهادهای کمک های بشردوستانه است در گزارشی که در تاریخ چهارم آگوست منتشر نموده گفته که ارتش اوکراین خودش قوانین بشردوستانه بین المللی را با تبدیل تأسیسات غیرنظامی همچون مکان های میراث فرهنگی، مؤسسات فرهنگی و ساختمان های مذهبی به اهداف نظامی با ایجاد پادگان هایی برای دفاع از کشور در مقابل پیشروی نیروهای روسیه، نقض می کند.




منبع:

1401/06/06
21:26:27
5.0 / 5
207
تگهای خبر: اهدا , تاریخی , تخصص , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی