تلویزیون چه ستاره هایی را از دست داد؟

تلویزیون چه ستاره هایی را از دست داد؟ کارکادو: وقتی از ستاره های تلویزیونی صحبت می شود، هنرمندان برنامه ها و سریال های دهه های 60، 70 و گاهی 80، نخستین اسامی هستند که به ذهن مخاطب می آیند. همان هایی که زمانی آثار ماندگاری همچون «کلاه قرمزی»، «آژانس دوستی»، «همسران»، «نود» و... را ساختند. حالا بازگشت آنها به تلویزیون بعنوان یکی از مطالبه های جدی بینندگان از رئیس صداوسیما مطرح می شود؛ درخواستی که تا حالا پاسخ مثبتِ قاطعی را به خود ندیده است.


به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، در سالهای اخیر مخاطبان تلویزیون از تماشای کارهای چندین بازیگر، مجری و کارگردان محبوب خود، محروم بوده اند. اما غایب بودن این هنرمندان در تلویزیون، به مفهوم کناره گیری کامل آنها از فعالیت هنری نبوده است. در حقیقت این چهره ها ناپدید نشدند بلکه فقط از مدیومی به مدیوم های دیگر همچون شبکه نمایش خانگی، شبکه های اینترنتی، سینما و تئاتر، کوچ کرده اند.
زمانی تلویزیون گمان می کرد به خاطر قدرت فراگیری و رایگان بودن، هیچ رسانه ای توان رقابت با آنرا ندارد؛ اما این روزها می بینیم که خیلی از مخاطبان حاضرند با صرف هزینه ای که چندان هم کم نیست، سریال و برنامه مورد علاقه خودرا در شبکه نمایش خانگی و در بستر پلت فرم ها تماشا کنند.
حالا چند سالی می شود که هجوم مخاطب خصوصاً مخاطب جوان به تولیدات نمایش خانگی و بازتاب گسترده این تولیدات در فضای مجازی، صداوسیما را با نگرانی مهجور ماندن مواجه کرده است.
هر چند که تولیدات شبکه نمایش خانگی هم بعد از اختلافاتی که میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما درباره نظارت بر این تولیدات وجود داشت، در نهایت تحت نظارت ساترا (سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر) قرار گرفت و ساترا هم نهادی وابسته به صداوسیما است، اما هنوز هم تفاوت های شایان توجهی میان تولیدات شبکه های تلویزیونی با تولیدات نمایش خانگی وجود دارد و همین تفاوت ها هم سبب تمایل بیشتر مخاطب جوان به رسانه های صوت و تصویر فراگیر شده است.
هنرمندان بسیاری نیز در سالهای اخیر از تلویزیون یا سینما به شبکه نمایش خانگی کوچ کرده و یا میان تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در رفت و آمد هستند.
اغلب هنرمندانی که در شبکه نمایش خانگی مشغول به کار شده اند، اعتقاد دارند که مسائل مالی و صد البته کمتر بودن ممیزی ها در شبکه نمایش خانگی، مهترین عواملی است که آنان را به سمت رسانه های صوت و تصویر فراگیر سوق داده و این در شرایطی است که برخی دیگر به این نکته اشاره می کنند که هنوز هم تلویزیون فراگیرترین رسانه تصویری کشور است و خصوصاً در شهرستان ها و برای مردم کم بضاعت تر، هنوز هم انتخاب اول تلویزیون است.
رئیس صداوسیما تطابق هنرمندان با سیاست های تلویزیون را تنها راه بازگشت به این رسانه می داند و البته با چنین نگاهی، به نظر می آید، برخی همچنان تصمیم دارند تا تغییر این سیاست ها، فعلا در شبکه نمایش خانگی و فضای مجازی بمانند.
حسن فتحی همچون هنرمندانی است که به رغم موفقیتش در تلویزیون و ساخت مجموعه های پرمخاطبی همچون «شب دهم»، «پهلوانان نمی میرند»، «مدار صفر درجه»، «میوه ممنوعه» و «زمانه» برای صداوسیما، مدتی است که از رسانه ملی جدا شده و در شبکه نمایش خانگی سریال هایی همچون «شهرزاد» و سریال درحال پخش «جیران» را ساخته است.


ایرج طهماسب هم بعد از مدتی دست و پنجه نرم کردن با تلویزیون برای ساخت ادامه «کلاه قرمزی»، در نهایت به این نتیجه رسید که مجموعه جدیدش به نام «مهمونی» را به شبکه نمایش خانگی ببرد و باتوجه به استقبالی که از این مجموعه در فضای مجازی شده، شاید به این زودی ها شاهد حضور ایرج طهماسب هم در تلویزیون نباشیم.


مرضیه برومند، هم بازیگر و کارگردان توانمندی است که در دهه های گذشته آثار ماندگاری همچون «قصه های تا به تا» یا همان «زی زی گولو» را در زمینه کودک برای تلویزیون ساخت. ولی حالا حدودا یک دهه شده که برومند برای تلویزیون اثری تولید نکرده است. آخرین همکاری برومند با تلویزیون مجموعه ی «آب پریا» با بازی خودش و امیرحسین صدیق بود. هم اکنون این هنرمند، مجموعه عروسکی «شهرک کلیله و دمنه» را برای شبکه نمایش خانگی ساخته که درحال پخش است اما خاطره خوش مجموعه هایی چون «آرایشگاه زیبا»، «خونهٔ مادربزرگه»، «هتل» و «کارآگاه شمسی و دستیارش مادام» هنوز در ذهن بیننده های تلویزیون باقی است.
مرضیه برومند


منبع:

1401/03/24
07:47:58
5.0 / 5
197
تگهای خبر: تئاتر , تصویر , جوان , سینما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی