رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان تشریح كرد

نقش ویژه جهاددانشگاهی در پیوند جبهه و دانشگاه

نقش ویژه جهاددانشگاهی در پیوند جبهه و دانشگاه كاركادو: رئیس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان پیشنهاد نمود بمنظور حفظ و نشر دستاوردهای دانش بنیان جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس، موزه ی جنگ جهاددانشگاهی راه اندازی شود.


به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان هم زمان با تشکیل این نهاد در مرداد سال 1359 شروع به کارکرد و واحدی بود که در دوران دفاع مقدس در مناطق جنگی بطور مستقیم دفتر پشتیبانی جنگ داشت.
آن گونه که مهندس مرتضی تیموری، رئیس این واحد می گوید: این مجموعه نقش برجسته ای در دوران دفاع مقدس داشته و طرح های مهمی ازجمله ساخت پهپاد و پروژه های شهید ملکی یک و دو را انجام داده است.
به گفته تیموری جهاددانشگاهی بنیان گذار دفاع دانش بنیان در دوران دفاع مقدس بود و نقش ویژه و ممتازی در زمینه ی پیوند جبهه و دانشگاه داشت.
به بهانه ی چهلمین سالگرد هفته ی دفاع مقدس و در رابطه با موضوع پرونده ی دفاع دانش بنیان جهاددانشگاهی با او گفت وگویی صورت گرفته است.
وی در این گفتگو درباره سهمی که جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس در حوزه دفاعی و تامین امنیت دفاعی کشور داشته، اظهار نمود: می توان دوره های فعالیت جهاددانشگاهی را به سه دوره انقلاب فرهنگی، دفاع مقدس و دوران سازندگی که تابحال ادامه دارد تقسیم کرد. دوران انقلاب فرهنگی بلافاصله و کمتر از دو ماه با دوره دفاع مقدس مصادف شد و کارهای جهاددانشگاهی با تثبیت انقلاب فرهنگی و دفاع دانش بنیان از کشور در سال های دفاع مقدس هم زمان شد.

تیموری اظهار داشت: جهاددانشگاهی نقش ممتاز و ویژه ای در دوران دفاع مقدس و در زمینه ی دفاع دانش بنیان داشت. در حقیقت جهاددانشگاهی از بنیان گذاران دفاع دانش بنیان و پیونددهنده جبهه و دانشگاه در دوران دفاع مقدس بود، همین طور جهاددانشگاهی با بهره بردن از منابع انسانی و امکانات دانشگاه و نیز ارتباط بسیار عالی دانشجویان در این دوران تامین کننده قسمتی از نیروهای متخصص، فنی و خدمات لجستیکی در زمان جنگ بوده است.

رئیس جهاد دانشگاهی اصفهان در رابطه با نقش جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در این روند توضیح داد: خاصیت بارز دیگر جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان این است که در دوران دفاع مقدس در مناطق جنگی بطور مستقیم دفتر پشتیبانی جنگ داشت که نیازهای علمی، تخصصی و فنی قرارگاه های عملیاتی توسط دفتر پشتیبانی جنگ جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان دریافت و با کوشش های شبانه روزی در کوتاه ترین زمان ممکن تامین می شد.

به گفته وی نقش جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان دراین زمینه نقش برجسته ای است و پیشکسوتان و شهدای جهاددانشگاهی، مطالعات اولیه و اجمالی طرح ها را با هماهنگی فرماندهان قرارگاه های عملیاتی در زمان جنگ انجام می دادند سپس در دانشگاه صنعتی اصفهان و جهاددانشگاهی، مطالعات و اقدامات تکمیلی برای طراحی و ساخت انجام و بعد از آزمایش، تحویل قرارگاه های جنگی می شد.
تیموری در ادامه در تشریح طرح های شاخص جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: تمام این خدمات و کارهای بزرگ بطور تمام و کامل ثبت و ضبط نشده است، اما آنچه از پیشکسوتان جهاددانشگاهی به دست ما رسیده این است که ده ها طرح مهم و اساسی زمان دفاع مقدس در جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان بررسی و خیلی از آنها به محصول معین در امتداد رفع نیازهای فنی و تخصصی جنگ تبدیل گشته است.
وی افزود: نخستین و مهم ترین طرح شاخص، "ساخت پهپاد" شناسایی برد کوتاه بود که در آن زمان کار بسیار مهم و بزرگی بود، این پروژه بعنوان پروژه جهاددانشگاهی استان در آن زمان تلقی می شد و نخستین بار در منطقه «ام الرصاص» مورداستفاده قرار گرفت و توانست اطلاعات مهم و دقیقی از امکانات و آرایش دشمن در این منطقه تهیه و در اختیار قرارگاه های جنگ قرار دهد.
تیموری در توضیح اینکه این پروژه چه دستاوردی در سال های جنگ داشت، توضیح داد: نتیجه طراحی و ساخت این محصول سبب شد تا تصاویر مختلفی از پشت جبهه دشمن و خدمات لجستیکی و قرارگاه های آنها تهیه و در اختیار قرارگاه های عملیاتی دفاع مقدس و رزمندگان قرار گیرد. می توان گفت ایده و ساخت این پهپاد مدیون عزیزانی است که برخی از این افراد به فیض شهادت نائل شده یا بعضی از آنان در قید حیات نیستند که برای ایشان آرزوی علودرجات و برای دست اندرکارانی که بعنوان پیشکسوتان جهاد در خدمت ایشان هستیم آرزوی سلامتی و توفیق می نماییم.
رئیس جهاد دانشگاهی اصفهان در پاسخ به سئوالی در رابطه با دستگاه های رمز کننده متن و صوت که از دیگر پروژه های مهم جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در دوران دفاع مقدس بود، اظهار داشت: حضور بزرگان و نخبگان رمز ایران در جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان موجب شد تا هسته رمز جهاددانشگاهی شکل گرفته و این دو پروژه مهم عملیاتی به ترتیب به نام پروژه های شهید ملکی یک و دو اجرا شود.
پروژه های ساخت دستگاه های رمز کننده متن و صوت، قابلیت ها فراوانی داشت و تأثیر بسزایی در دوران جنگ گذاشت. به اعتراف پیشکسوتان رمز ایران، " هسته رمز جهاددانشگاهی که در دوران دفاع مقدس شکل گرفت سنگ بنای انجمن رمز ایران و کارهای کشور در حوزه رمز بوده است.

تیموری درباره پروژه های دیگری که توسط جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان انجام شده نیز اظهار نمود: طراحی، ساخت و نصب "بالن های هیدروژنی" در حوزه پدافند غیرعامل و حفاظت از تأسیسات حیاتی کشور، طرح بالن های حرارتی تحت عنوان طرح های شهید آذری بمنظور نصب و استقرار آنتن های مخابراتی، عکس برداری از مناطق مختلف دشمن و همین طور استفاده در حوزه جنگ روانی، ساخت " گرمکن های شیمیایی"، "دستگاه ها و تجهیزات خنثی کننده بمب های شیمیایی "، " دستگاه حمل و گلوله گذاری گلوله های کاتیوشا " و " نیز ساخت دستگاه سرعت سنج گلوله " از دیگر طرح ها و پروژه های مهم جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در دوران دفاع مقدس است.
وی افزود: وسعت فعالیت و تأثیر و بزرگی نقش جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در دوران دفاع مقدس به سبب تأسیس دفتر پشتیبانی جنگ و دریافت تقاضاهای گوناگون از طرف قرارگاه های جنگ و همکاری گسترده اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی با جهاددانشگاهی و خصوصاً کوشش های خستگی ناپذیر شهدایی هم چون شهید آذری، شهید فرهادی، شهید مقیمی زاده، شهید زریباف، و پیشکسوتانی هم چون دکتر عارف و مرحوم دکترمهدی برنج کوب و دیگر عزیزان است.
تیموری درباره پروژه هایی که در این واحد هم اکنون در دست اجراست نیز عنوان کرد: کارهای تحقیقاتی و پژوهشی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان خصوصاً در حوزه کارهای دفاعی ادامه دارد و باتوجه به تهدیدات دشمنان و ایادی استکبار جهانی قسمتی از کارهای تحقیقاتی و پژوهشی جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان همیشه در حوزه دفاعی و استمرار آن در حوزه دفاع دانش بنیان است. بعضی از پروژه هایی که در زمان جنگ انجام می شد، الان بهینه سازی شده و به صورت مستمر در اختیار صنایع دفاعی کشور قرار می گیرد. امروز افتخار می نماییم در طراحی و ساخت محصولاتی که دانش آن فقط در اختیار تعداد بسیار محدودی از کشورهای دنیا بوده، کشور ایران را صاحب فناوری و تکنولوژی نموده و با ساخت تجهیزات داخلی در حال همکاری با صنایع دفاعی کشور هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که باتوجه به گذشت چهل سال از تشکیل جهاددانشگاهی امسال به نظرتان، فعالیت ها باید در چه مسیری ادامه یابد؟، اظهار داشت: ادامه فعالیت ها و اقدامات جهاددانشگاهی باید در امتداد بیانیه گام دوم انقلاب خصوصاً در بخش های علمی و پژوهشی باشد. بیانیه باید بعد از بررسی دقیق و انطباق کارهای جهاد با آن، عملیاتی و پیاده سازی شده و برنامه های مدون، مشخص و ساختاریافته ای را برای پرداختن به بیانیه گام دوم انقلاب، طراحی و اجرایی نماییم.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاددانشگاهی، تیموری در آخر پیشنهاد کرد: با حمایت دفتر مرکزی جهاددانشگاهی و سایر نهادها و دستگاه های مرتبط و بمنظور حفظ و نشر دستاوردهای دانش بنیان جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس موزه جنگ جهاددانشگاهی راه اندازی شود.




منبع:

1399/07/05
23:41:03
5.0 / 5
1397
تگهای خبر: خدمات , دانش , دستگاه , رمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی