به همراه دو جایزه دیگر انجام شد

معرفی برگزیدگان اندرسن بدون اسامی ایرانی

معرفی برگزیدگان اندرسن بدون اسامی ایرانی كاركادو: برنده های جایزه «هانس كریستین اندرسن (نوبل كوچك) 2020»، «IREAD (من می خوانم) 2020» و «ترویج خواندن آساهی- ایبی 2020» معرفی گشتند.


به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) در یک برنامه خبری برندگان را بوسیله فضای مجازی معرفی نمود. اعلام جوایز که همه ساله در نمایشگاه بولونیا انجام می شد، به سبب شیوع بیماری کرونا حدود یک ماه به تأخیر افتاد.
«ژاکلین وودسون»، نویسنده از کشور آمریکا و «آلبرتینه»، تصویرگر از کشور سوییس برنده جایزه هانس کریستین اندرسن IBBY ۲۰۲۰ شدند.
فرهاد حسن زاده و فرشید شفیعی نامزدهای ایرانی جایزه هانس کریستین اندرسن (نوبل کوچک) ۲۰۲۰ از طرف شورای کتاب کودک بودند.
نام فرهاد حسن زاده در کنار ماریا کریستینا راموس (آرژانتین)، بارت مویرت (بلژیک)، مَری اودِ موغای (فرانسه)، پیتر اسوتینا (اسلوانی) و ژاکلین وودسون (آمریکا) در لیست نامزدهای نهایی این جایزه قرار داشت.
همین طور لیست کوتاه تصویرگران برتر جایزه هانس کریستین اندرسن نیز بدین سان اعلام شده بود: ایزابل آرسنالت (کانادا)، سی زو تاشیما (ژاپن)، سیلویا وِوی (هلند)، ایونا خی یِلوسکا (لهستان)، آلبرتینه (سوئیس) و النا اودریوزولا (اسپانیا) بعنوان نامزدهای نهایی تصویر معرفی گشتند. این هنرمندان از میان ۳۴ نویسنده و ۳۶ تصویرگر انتخاب شدند.
جایزه هانس کریستین اندرسن (نوبل ادبیات کودکان) هر دو سال یک دفعه به مجموعه آثار یک نویسنده و یک تصویرگر، برای یک عمر فعالیت حرفه ای در حوزه ادبیات کودک، از طرف دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان IBBY اهدا می شود. از معیارهای برجسته انتخاب؛ تداوم در تولید ادبیات کودک، خلق آثار بدیع، اصیل و هنرمندانه و داشتن سهمی پایدار در پیشبرد ادبیات کودک جهان است.
جونکو یوکوتا از آمریکا رئیس هیئت داوران جایزه هانس کریستین اندرسن ۲۰۲۰ است و هیئت داوران بین المللی جایزه هانس کریستین اندرسن از کشورهای کانادا، روسیه، اسلوانی، ژاپن، مصر، فرانسه، یونان، استرالیا، آرژانتین و سوئد هستند.



«ماریت تورن کویست (نویسنده و تصویرگر)» نیز از کشور هلند و «زو یونگ جین» Zhe Yongxin از کشور چین برنده های جایزه شدند.
علی اصغر سیدآبادی بعنوان نامزد ایرانی دریافت جایزه IREAD (من می خوانم) از طرف شورای کتاب کودک معرفی شده بود.
بنیاد شن ژن در چین و دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY)، بتازگی جایزه ای برای مروجان برجسته کتابخوانی به وجود آورده اند به نام IREAD، بمنظور تشویق تعهد پایدار در قبال ترویج کتابخوانی، با این امید که ترویج کتابخوانی به همه مردم کره زمین گسترش یابد. این جایزه مشوق افرادی است که حداقل سه سال، با نوآوری و خلاقیت، در زمینه خواندن و شیوه های مختلف آن، با کودکان و نوجوانان فعالیت نموده باشند و فعالیت شان تداوم داشته باشد.
شورای کتاب کودک بعنوان شاخه ملی دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) نامزد این جایزه را انتخاب و به این جایزه معرفی می کند.
معیارهای انتخاب نامزد برای این جایزه عبارت است: پایداری، اثرگذاری، الهام بخشی، کاوشگری و نوآوری در اجرای پروژه های کتابخوانی. پایبندی و احساس مسئولیت در ایجاد عشق به خواندن، توانمند کردن کودکان در امر خواندن در مناطق محروم و بی ثبات و تداوم آن. این کار می تواند کارهای مختلفی را دربر بگیرد از قبیل: ایجاد پروژه های کتابخوانی و اجرای کارهای پویا در این پروژه ها، ترویج مؤثر خواندن و راهبردهایی در این راستا و پشتیبانی از حق کودکان برای خواندن.




همین طور «کاسا کونا کوانتروس»( Casa Cuna cuenteros) از کشور آرژانتین برنده جایزه ترویج خواندن آساهی- ایبی ۲۰۲۰ شد.
طرح «بامداد کتابخانه ها و ترویج خواندن» بعنوان نامزد ایرانی دریافت جایزه آساهی – ایبی از طرف شورای کتاب کودک معرفی شده بود.
آساهی معتبرترین جایزه ترویج خواندن در جهان جایزه است که، به گروه یا موسسه ای اهدا می شود که با کارهای چشم گیر، سهم پایداری در اجرای برنامه های ترویج کتابخوانی کودکان و نوجوانان داشته باشند. این جایزه در بیستمین کنگره دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان در سال ۱۹۸۶ در توکیو عنوان شد و روزنامه ژاپنی آساهی – شیمبون پشتیبانی مالی آنرا بر عهده گرفت و هر دو سال یک دفعه انجام می شود. شورای کتاب کودک، شاخه ی ملی دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY )، در ایران، نامزد این جایزه را تعیین و معرفی نماید.
معیارهای دریافت این جایزه پایداری و تداوم، گسترش و تأثیرگذاری، برخورداری از پشتیبانی ملی، قابلیت الگو برداری، قابلیت تکرار شدن، کیفیت خوب مواد خواندنی و در دسترس بودن آنها و قابل اندازه گیری بودن نتایج در طرح های اجرا شده است. در سال ۲۰۱۶، کمیته جوایز ترویج خواندن در شورای کتاب کودک، برنامه «با من بخوان» را بعنوان نامزد ایران به این جایزه معرفی نمود.






منبع:

1399/02/15
20:38:01
5.0 / 5
2690
تگهای خبر: ادبیات , اهدا , تصویر , جایزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی