بازتاب بازدید روس ها از موزه سینما

بازتاب بازدید روس ها از موزه سینما به گزارش كاركادو تعدادی از استادان شرق شناس روس كه برای همكاری و حضور در فعالیت های فرهنگی به ایران سفر كرده اند از موزه سینما بازدید نمودند.


به گزارش كاركادو به نقل از روابط عمومی موزه سینما، در این بازدید پرویز جاهد( فیلمساز، عكاس و منتقد سینما) و شكوه السادات حسینی مدیركل همكاریهای علمی بین المللی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هم به نمایندگی از سینمای ایران هیات روسی را همراهی كردند.
همچنین در حاشیه این بازدید كارگاه «ژانر و سبك در سینمای ایران» به مدت 3 ساعت توسط پرویز جاهد برای استادان شرق شناس در موزه سینما برگزار گردید.
زبانشینا راویلیا محقق پایگاه اسناد كتابشناسی ملی روسیه پس از بازدید از موزه سینما اظهار داشت: سینماگر آیینه تمام نمای یك جامعه است و اگر فردی بخواهد با فرهنگ یك منطقه خاص آشنا شود لازم است تا فیلم های آن منطقه را در دوره های گذار تاریخی مختلف بررسی كند تا متوجه شود چه اتفاقاتی برای جامعه افتاده است. موزه سینما از عهده این امر برآمده و نه تنها در بعد نمایش فیلم ها بلكه از نظر انتقال مفاهیم تاریخی و در دسترس قرارگرفتن آنها برای محققینی كه می خواهند ایران پژوهی كنند كاملا موفق بوده است.
آنیكواتاتیانا محقق ارشد آكادمی علوم روسیه هم بیان كرد: قرن بیستم و توسعه سینمای ایران یكی از اتفاقات مهم می باشد. برای هر شرق شناسی كه كار پژوهش كشورهای خاورمیانه را انجام میدهد لازمه در جریان این بخش از میراث فرهنگی كشور قرار گیرد. از این بعد موزه سینمای ایران وظیفه خویش را به بهترین شكل انجام داده است و از نظر نمایش آثار سینمایی و همینطور قرارگیری سالن ها، عالی تدارك دیده شده است چونكه با عبور از این سالن ها می توان به یك تصویر كامل از سینمای ایران از ابتدا تا زمان حال پیدا كرد. از اینكه به من امكان بازدید از موزه داده شد بسیار ممنون هستم و امیدوارم بار دیگر بازدیدی از این موزه زیبا داشته باشم.
الكساندرا چركونوا كارشناس زبان شناسی هم با اشاره به اینكه از دیدن موزه سینما لذت برده است، اظهار داشت: با وجود موزه سینما امكان فوقالعاده ای برای تمام نسل ها بوجود آمده است تا تاریخ و جهت یابی های مردم ایران و كشورهای دوست را درك كنند. بعنوان یك شهروند روس از تركیب های مشترك و در هم تنیده روسی و ایرانی در قرن 21 در موزه سینما خرسند هستم. از دیدن نامگذاری ها به زبان روسی متعجب شدم امیدوارم در آینده شاهد موارد جدید و مشتركی كه بین ایران و روسیه وجود دارد، در موزه سینمای ایران باشیم.
كسنیا ریژكوا استاد اداره معنوی مسلمانان سن پترزبورگ و منطقه لنینگراد هم اظهار داشت: از اینكه امكان دیدن فعالیت های فرهنگی ایران از نزدیك فراهم گردید تشكر می كنم. در گذشته هم به فرهنگ و هنر ایران علاقه مند بودم و امروز شناخت عمیق تری به سینمای ایران پیدا كردم. سینمای ایران تاثیر زیادی بر سینمای جهان همچون سینمای روسیه دارد و فیلم های ایرانی در روسیه بسیار نمایش داده میشود. امروز فرهنگ ایران را از نزدیك لمس كردیم و با موضوعاتی كه ایران با آن سر و كار دارد آشنا شدیم. در فیلم های ایرانی معمولا مسائل اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد كه در تمام دنیا مشترك هستند.
شكوه السادات حسینی مدیركل همكاریهای علمی بین المللی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پس از بازدید از موزه سینما اظهار داشت: موزه سینما بسیار زیبا و فضای خوبی دارد. مخاطب همزمان با اینكه بنای تاریخی مربوط به دوره قاجار را می بیند، سینما را از زمان تاسیس تا دوران معاصر می بیند.
وی با تشكراز مسئولین موزه سینما، افزود: یكی از بخش های جذاب موزه سینما تالار كودكان است كه حس نوستالژی خوبی برای ما كه كودكان روز گذشته هستیم، دارد و همینطور فضایی كه ماكت هنرمندان را در خود جای داده است. به نظرم لازم است تا هر توریست، هنرمند یا اساتیدی كه از كشورهای دیگر به ایران می آیند از این گنجینه تاریخی دیدن كنند.
پرویز جاهد هم با اشاره به اینكه موزه ها در همه جای دنیا تاریخ و فرهنگ را حفظ میكنند، اظهار داشت: هیچ جایی بهتر از موزه نمی تواند فرهنگ سینما را معرفی نماید. در موزه سینما می توان به وضوح نخستین فعالیت هایی را كه در سینمای ایران برای تولید فیلم انجام شده را دید. یعنی به صورت همزمان می توان دید كه اوگانیانس در ایران فیلم آبی و رابی را می سازد و مدرسه هنرپیشگی را تاسیس می كند و سپنتا هم در هند نخستین فیلم ناطق سینمایی را می سازد.
وی افزود: تنها جایی كه می توان سینما و به دنبال آن فرهنگ را از راه اشیاء، عكس و فیلم شناخت و معرفی نمود، موزه سینما است.
جاهد با اشاره به اینكه سومین بار است از موزه سینما بازدید می كند، اظهار داشت: هربار كه از موزه سینما دیدن می كنم یك شیء جدید را در آن می بینم. یك دوربین قدیمی، یك عكس، یك پوستر قدیمی از یك فیلم یا دست نوشته ای از فیلمسازی همچون علی حاتمی باعث می شود تا لحظه ای صبر نماییم و به فرهنگ، سینما و گذشته خود فكر نماییم. در عین حال كه مخاطب از تماشای موزه لذت می برد مجبور می شود تا به گذشته فكر كند و سیر تحول تاریخی سینمای ایران را در عرض یك ساعت ببینید و خویش را در آن فضاها حس كند.
این برنامه با همكاری مشترك موزه سینمای ایران، بنیاد سینمایی فارابی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری 12مهر ماه ۱۳۹۸برگزار شد.



1398/07/13
14:54:57
5.0 / 5
4448
تگهای خبر: پوستر , تاریخی , تصویر , دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی