پنجمین كنكور نوازندگی فلوت برگزار می گردد

پنجمین كنكور نوازندگی فلوت برگزار می گردد به گزارش كاركادو پنجمین كنكور نوازندگی فلوت توسط انجمن فلوت ایران به دبیری دكتر آذین موحد از ۲۴ تا ۳۱ فروردین در تالار آوینی پردیس هنرهای زیبا برگزار می گردد.


به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، دكتر آذین موحد، عضو هیئت علمی گروه موسیقی دانشگاه تهران و بنیان گذار انجمن فلوت ایران در مورد این مسابقه توضیح داد: انجمن فلوت ایران كه كانون متمركز بر فعالیت های تخصصی نوازندگی فلوت در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران است، پنجمین كنكور حرفه ای خویش را از تاریخ ۲۴ تا ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ در تالار آوینی پردیس هنرهای زیبا برگزار خواهد نمود.
وی ادامه داد: این مسابقه هر چهار سال توسط انجمن فلوت ایران برگزار می گردد و هدف آن آشنا كردن نوازندگان ایرانی با استانداردهای حرفه ای نوازندگی فلوت كلاسیك و همینطور معیارهای حضور در كنكورهای بین المللی و آشنایی با نحوه ی داوری در كنكورهای بین المللی است.
دبیر هنری این كنكور، دكتر آذین موحد در ادامه اظهار داشت: ریاست هیأت داوران را آقای كوشیار شاهرودی، فلوتیست برجسته ی ایرانی و استاد فلوت در كنسرواتوار رؤان فرانسه بر عهده دارد. هنرمندان دیگری كه در این مسابقه در هیئت داوران به قضاوت خواهند پرداخت آقایان محمد شله چی، استاد پیانو در گروه موسیقی دانشگاه تهران و آقای آمین فیض آبادی آهنگساز ایرانی عضو آكادمی آهنگسازان برلین هستند كه قطعه ی معاصر سفارش انجمن فلوت ایران را برای این كنكور تصنیف كرده است.
وی درباره این كنكور و شركت كنندگان آن اظهار داشت: این كنكور در سه مرحله برگزار می شود و ۱۸ شركت كننده كه سن آنان تا زمان برگزاری كنكور بیشتر از ۳۰ سال نخواهد بود در آن ثبت نام كرده اند. شركت كنندگان در این كنكور شامل ۴ نفر از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، یك نفر از دانشگاه فرهنگ و هنر واحد ۱، دو شركت كننده از هنرستان هنرهای زیبای اصفهان، یك نفر از دانشگاه خواجه نصیر طوسی، یك شركت كننده از دانشگاه هنر، یك نفر از دانشكده هنر و معماری دانشگاه آزاد، یك نفر فارغ التحصیل هنرستان موسیقی دختران، یك نفر از آموزشگاه نغمه ی گشایش، ۴ شركت كننده از دبیرستان های ایران، و دو نوازنده خارجی، یك نفر از دانشگاه كنبرای استرالیا و دیگری از اكول نرمال موسیقی پاریس ثبت نام كرده اند. این نخستین باری است كه كنكور نوازندگی در ایران میزبان رقابت كننده ی خارجی خواهد بود.
موحد در مورد تاریخ برگزاری مراحل مختلف این كنكور توضیح داد: مرحله اول ۲۴ فروردین ۱۳۹۸، مرحله دوم ۲۷ فروردین ۱۳۹۸، و مرحله سوم در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ برگزار می شود و زمان برگزاری مسابقات از ساعت ۱۱ تا ۱۷ در تالار آوینی پردیس هنرهای زیبا خواهد بود. كنكورهای انجمن فلوت ایران، همان گونه كه از مراحل شركت و رپرتوار آن مشخص است، برای نوازندگان جوانی برنامه ریزی می گردد كه به اصول نوازندگی حرفه ای چیره شده باشند و برای شناخت قابلیت های خود در ارتباط با كنترل اجرا، تفسیر موسیقی، مدیریت كاربرد تكنیك های مختلف در حین نوازندگی، برخورد حرفه ای با صحنه، و اجرای قطعات از كلیه ی دوره های موسیقی در فواصل زمانی كوتاه، تصمیم به شركت در این مسابقه می گیرند.
وی در مورد قطعات عنوان كرد: قطعات مرحله اول این كنكور شامل واریاسیون های قطعه ی فولی دسپاین اثر مرن مره، رندو موتزارت ك.۱۸۴، و كاپریس شماره ی ۳۰ از اپوس ۱۰۷ كارگ الرت است. در مرحله دوم شركت كنندگان به اجرای كامل یكی از كنسرتوهای راینكی، نیلسون و یا دوین خواهند پرداخت و در مرحله سوم اجرای قطعه ی معاصر "In V Acts" تصنیف آمین فیض آبادی برای این كنكور، بعلاوه اجرای یك كنسرت ۳۰ دقیقه ای به انتخاب داوطلب كه در آن اجرای یك قطعه فلوت و پیانو از دوره امپرسیونیزم الزامی است.
آذین موحد دبیر هنری انجمن فلوت ایران در مورد چرایی حضور تعداد اندكی از نوازندگان فلوت در این كنكور تصریح كرد: ایجاد بسترهای مناسب برای تجربه استانداردهای بین المللی توسط فلوتیست های ایرانی از وظایف انجمن فلوت ایران است و این انجمن بدون در نظر گرفتن تعداد شركت كنندگان در برنامه های خود، و با تعهد به پیاده كردن كیفی پارامترهای فرهنگی هنر موسیقی، وظیفه خود می داند كه فرصت تجربه ی نوازندگی بر مبنای معیارها و سنن بین المللی را برای آن دسته از نوازندگان ایرانی، هر چند نادر، كه تمایل و قابلیت تجربه این استانداردها را دارند فراهم آورد. جای تعجب نیست كه ۴ نفر از افرادی كه در این كنكور ثبت نام كرده بودند، پیش از برگزاری، صحنه ی رقابت را ترك كرده و انصراف داده اند. انجمن فلوت ایران حتی چنین تجربه هایی را در كارنامه ی نوازندگان جوان بسیار مثبت تلقی می كند، چونكه نشان دهنده ی عزم آنان برای ورود به چرخه های حرفه ای نوازندگی فلوت و آشنا شدن با استانداردهای بین المللی و نه معیارهای اقتصادی در ایران می پندارد و تلاش و ممارست جهت شركت در این كنكور را تصمیم جوانان شركت كننده در ایجاد چالش واقعی برای رشد و تحول خود به سمت معیارهای واقعی هنر كه در جهان شناخته شده است می داند. آماده كردن سه برنامه ی متفاوت كه در فاصله ی زمانی كوتاه اجرا خواهد شد، آماده كردن یك قطعه معاصر كه تاكنون توسط هیچ هنرمند دیگری اجرا نشده باشد، مدیریت فراگیری، تمرین با پیانیست و آمادگی نهایی برای حضور مؤثر در كنكور جریان بسیار زمان بر و متمركزی است كه هركس قابلیت تجربه ی آنرا ندارد. جای تعجب است كه جوانان بسیاری در صحنه های رسمی موسیقی در كشور همچون اركسترهای مختلف، پروژه های سرمایه گذاری شده ی موسیقی، تدریس در هنرستان ها و در دانشگاه های علمی كاربردی مشغول به كار هستند و از نظر سنی شرایط شركت در این كنكور را دارند، هیچ یك عزم شركت در یك كنكور با استانداردهای بین المللی را نداشته و تمایلی به چالش نوازندگی حرفه ای فلوت، آن گونه كه در جهان معمول است نشان نداده اند. انجمن فلوت ایران امیدوار است با اجرای این برنامه ها تمایل نوازندگان سازهای كلاسیك در ایران را به سمت معیارهای حرفه ای آن گونه كه در جهان معمول است بالا ببرد.
موحد در انتها در مورد برگزاری مستركلاس و شرایط ثبت نام اظهار داشت: انجمن فلوت ایران همزمان با برگزاری این كنكور، در ساعات خارج از اجرای مسابقه، به برگزاری مستركلاس نوازندگی فلوت توسط كوشیار شاهرودی، كلینیك نوازندگی فلوت توسط آذین موحد، و كارگاه آشنایی با نوازندگی فلوت معاصر توسط كلاریز كشاورز، كارشناس ارشد نوازندگی فلوت از دانشگاه میزوری آمریكا را برنامه ریزی نموده است. علاقمندان می توانند برای ثبت نام در این كلاس ها در تاریخ های ۲۴ و ۲۵ فروردین ۹۸ به گروه موسیقی پردیس هنرهای زیبا رجوع كنند و از آموزش های برنامه ریزی شده بهره ببرند.
همینطور تماشای مسابقه در ایام ۲۴، ۲۷ و ۳۱ فروردین مجانی خواهد بود و علاقمندان می توانند برای استماع مسابقه در ایام ذكرشده به تالار آوینی در پردیس هنرهای زیبا رجوع كنند.



1398/01/19
14:45:37
5.0 / 5
4646
تگهای خبر: آهنگ , آهنگساز , ثبت نام , جوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی