به روز نبودن كتب كتابخانه های استان یزد

به روز نبودن كتب كتابخانه های استان یزد كاركادو: معاون امور كتابخانه های استان یزد در مورد گلایه از قدیمی بودن و به روز نبودن كتب كتابخانه های استان، اظهار می كند: بروزسازی نسخ كتابخانه های استان ها به صورت متمركز با استفاده از منابع كشوری خریداری و بین كتابخانه ها توزیع می گردد كه در این باره نهاد كتابخانه های استان هم پیگیری است.


به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، استان یزد در خیلی از شاخص های كتابخانه ای كشور اعم از تعداد كتاب، تعداد كتابخانه و زیربنا، عضویت و امانت كتاب رتبه اول كشور را به نسبت جمعیت به خود مختص كرده است ولی در این بین در بخی شاخص ها هم دارای كاستی هایی است.
بعضی از اعضای كتابخانه ها و اهالی كتاب در استان معتقد هستند كه برخی منابع موجود در كتابخانه های یزد بروز و جدید نیستند بنابراین جذابیت و استفاده لازم را برای مخاطبان ندارند.
البته برخی هم كیفیتی محیطی كتابخانه ها و بعضی هم ازدحام سالن های مطالعه بخصوص در مناسبت هایی مانند زمان امتحانات را نامطلوب و آن را نیازمند مدیریت بیشتری از جانب مسئولان می داند.
عدم به روز بودن منابع و ضعف مدیریت سالن های مطالعه
«علی رضا زارعی» از دانشجویان عضو یكی از كتابخانه های عمومی یزد در این باره به خبرنگار ایسنا می گوید: قریب دو سال از عضویت بنده در این كتابخانه می گذرد ولی هنوز در مقطع تحصیلی و رشته خود نتوانسته ام كتابی قابل استفاده به امانت بگیرم چون كه معمولاً به روز نیستند و مربوط به سال های خیلی قبل هستند.
وی تصریح می كند: متاسفانه اغلب منابع علمی كتابخانه های یزد در محدوده بعضی از رشته های هنری و مهندسی متعلق به حدود دو دهه پیش است كه متناسب با منابع مطالعاتی حال حاضر دانشجویان نیستند.
«منصور غفوری» یكی دیگر از اعضای كتابخانه های استان هم از مدیریت نامطلوب بر سالن های مطالعه كتابخانه ها گلایه و اظهار می كند: سالن مطالعه بعضی از كتابخانه ها بخصوص در روزهای امتحانات به شدت شلوغ می گردد و مسئولان كتابخانه بعضاً هیچ توجهی به جلوگیری از همهمه و مزاحمت برخی افراد كه وقت مطالعه دیگران را تضییع می كنند، ندارد.
وی معتقد می باشد كه بعضی از سالن های مطالعه در روزهای امتحانات نیازمند حضور مراقب هستند تا افرادی كه با هدف مطالعه به كتابخانه مراجه می كنند بتوانند حداكثر استفاده را از محیط كتابخانه ببرند.
تلاش برای خرید منابع جدید برای كتابخانه های استان
«حامد عطارها» معاون امور كتابخانه های استان در این موارد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا می گوید: به روزسازی كتابخانه ها به صورت متمركز از منابع كشوری خریداری و متناسب با نوع و درجه كتابخانه ها به استان تزریق می گردد.
وی ادامه می دهد: البته بخشی از منابع هم با استفاده از كتب اهدایی تامین می گردد ولی با این حال نهاد كتابخانه های عمومی استان هم در زمینه خرید كتاب جهت تامین مخازن كتابخانه ها پیگیر است.
این مسئول تصریح كرد: بعضی از كتب به لحاظ تخصصی بودن در حوزه فعالیت كتابخانه های عمومی نیستند چون كه محور كتابخانه های عمومی، نیاز و تقاضای عموم مردم است بنابراین افراد متقاضی می توانند به كتابخانه های تخصصی سازمان ها و دانشگاه ها برای رفع نیاز مطالعاتی خود رجوع كنند.
وی در مورد مدیریت بهتر بر سالن های مطالعه كتابخانه ها هم عنوان می كند: برقراری نظم در سالن های مطالعه بر عهده مسئولان هر كتابخانه است و در صورت بروز مشكلی غیر قابل حل با استفاده از مسئولان مانند نقض قوانین توسط بعضی از مراجعین، موارد در حوزه رسیدگی نهاد كتابخانه ها خواهد بود، هر چند كه در هر كتابخانه، بخش حراست هم پاسخگوی گلایه ها و شكایات متقاضیان است.
موضوعات ادبیاتی و دینی، بیشترین عناوین كتابخانه ها
«احسان عابدی» كارشناس منابع كتابخانه های یزد هم مرتبط با منابع موجود در 110 كتابخانه استان به خبرنگار ایسنا، می گوید: هم اكنون كتب حوزه ادبیات به تعداد 442 هزار و 550 نسخه و كتب دینی به تعداد 351 هزار و 32 نسخه و علوم اجتماعی با 204 هزار و 738 نسخه، بیشترین نسخ موجود در كتابخانه های استان هستند.
وی ادامه می دهد: همینطور در حوزه كتب علوم محض 130 هزار و 442 نسخه، كتب فلسفه و روانشناسی80 هزار و 256 نسخه، هنر و سرگرمی 54 هزار و 628 نسخه، علوم در رابطه با زبان ها 35 هزار و 418 نسخه، تاریخ و جغرافیا 21 هزار و 890 نسخه و 53 هزار و 714 نسخه از دیگر موضوعات به نسبت تقاضا و نیاز در كتابخانه های استان موجود است.
كتاب های آذر یزدی در صدر بیشترین امانت از كتابخانه ها
این مسئول پر امانت ترین كتاب در میان كتب كتابخانه های یزد را كتاب «قصه های خوب برای بچه های خوب» به تعداد سه هزار و 343 مورد، «ماجراهای پی پر فسقلی» به تعداد سه هزار و 134 و «خاطرات شازده حمام» به تعداد دو هزار و 148 و «قصه از امام رضا ضد السلام برای بچه ها» به مزان یك هزار و 267 كه همگی در حوزه داستانی هستند، ذكر می كند.
وی در مورد كتب پر امانت در حوزه های دیگر هم از «تعطیلات زوركی» با یكهزار و 780 مورد امانت، «تفسیر نمونه» دو هزار و 123 و «من دیگر ما» به تعداد یك هزار و 201 مرتبه عنوان می كند.
عابدی مرتبط با كتب پر امانت چند جلدی متذكر می شود: برخی كتب مانند «قصه های خوب برای بچه های خوب» چند جلدی هستند كه در بالا رفتن تعداد امانت آنها موثر است.
این مسئول همچنان متذكر می شود: تحلیل درست و واقعی تر در این رابطه این است كه امكان مقایسه كتاب ها به صورت تك به تك فراهم باشد كه البته فعلاً این امكان در سامانه كتابخانه ها فراهم نیست.



1397/03/07
13:40:41
5.0 / 5
5073
تگهای خبر: ادبیات , كتاب , گل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی